Bombemål. Billedet er taget under en pressetur organiseret af Gaddafi-regeringen og viser ødelæggelser efter et Nato-angreb.
Foto: DARIO LOPEZ-MILLS/AP

Bombemål. Billedet er taget under en pressetur organiseret af Gaddafi-regeringen og viser ødelæggelser efter et Nato-angreb.

Internationalt

Eksplosioner og skyderier ryster Libyens hovedstad

Oprørsleder siger, at enden er nær for Gaddafi.

Internationalt

En lang række eksplosioner rystede i aften Libyens hovedstad, Tripoli, og gentagne gange blev himlen over hovedstaden oplyst af antiluftskytsild.

Samtidig var der vedholdende skyderier i Tripolis østlige forstæder, hvor indbyggerne siger, at der er kampe i gang.

Oprørsleder: Enden er nær

Oplysningerne kommer samtidig med, at de libyske oprøreres leder, Mustafa Abdel Jalil, sagde, at 'enden er nær' for Libyens leder, Muammar Gaddafi.

»Jeg forventer en katastrofal afslutning for ham og hans inderkreds. Jeg forventer, at han vil skabe en situation i Tripoli. Jeg håber, at jeg tager fejl«, siger Jalil.

LÆS ARTIKEL

Oprørerne erobrede tidligere på ugen Zawiyah i udkanten af Tripoli. Deres tilstedeværelse i Zawiyah afskærer Tripoli fra den vigtigste rute til omverdenen.

Oprørerne siger, at Gaddafis styrker har trukket sig tilbage til en landsby 10 kilometer øst for byen. Men de forventer, at Gaddafis styrker vil forsøge at genindtage Zawiyah, sådan som de tidligere har gjort.

Jarlners blog:

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden