orkan. Sandet fyger på en stormomsust Coney Island i New York.
Foto: Craig Ruttle/AP

orkan. Sandet fyger på en stormomsust Coney Island i New York.

Internationalt

Orkancenter: Stormflod kan skabe 'ekstremt farlig' situation

Stormflod kan hæve vandstanden med op til 2,5 meter langs amerikansk østkyst.

Internationalt

Selv om orkanen Irene er aftaget i styrke efterhånden som den har fundet vej op langs den amerikanske østkyst, så er den stadig en såkaldt kategori-1-orkan.

Det fastslår det nationale orkancenter i Miami få timer før orkanen rammer New York, skriver Reuters.

Centret advarer om, at orkan vil forårsage en »ekstremt farlig« situation med stormfloder, der vil få vandstanden til at stige med mellem 1,25 meter og 2,5 meter på kystlinjen, der strækker sig fra Virginia til Massachusetts.

Centrets eksperter forventer desuden, at orkanen komme til at smide store mængde regn af sig. De fleste steder langs østkysten vil få mellem 125 og 250 mm regn, men der lokalt sagtens kan falde helt op til 380 mm.

LÆS ARTIKEL

Orkanen Irene har lige nu direkte kurs mod millionbyen New York, hvor flere hundredtusinder er blevet beordret væk fra deres hjem.

Sandsække og presenninger

Gennem de seneste dage har myndighederne såvel som almindelige newyorkere forsøgt at forberede sig på orkanen. Den offentlige trafik er helt lukket, og gaderne ligger øde hen. Med sandsække og store presenninger forsøger byen at holde vandet i skak ved undergrundsstationer og lignende.

Irene gik tidligere i dag i land for anden gang. Lige nu hærger den over delstaten New Jersey.

Nær Bermuda er endnu en tropisk storm under optræk. Den kaldes Jose, også den holder orkancentret nøje øje med i øjeblikket.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden