Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SEAN CLEE/AP
Foto: SEAN CLEE/AP

Chinook. Det var en transporthelikopter som denne på billedet, der den 6. august blev skudt ned af afghanske Talebankrigere.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

August var den blodigste måned i Afghanistan

Uofficiel tælling registrer 65 faldne i amerikanske rækker i august.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommeren 2011 bød på en trist rekord for de amerikanske styrker i Afghanistan.

Telegrambureaut AP har talt sig frem til 66 amerikanske dødsfald i Afghanistan i denne måned.

Hjemmesiden icasualties.org, der uofficielt registrerer de amerikanske tab, kommer frem til, at 65 amerikanske soldater har mistet livet i løbet af måneden - samme antal som i juli måned sidste år.

LÆS OGSÅ

Den lille uoverensstemmelse til trods, er det blandt det højeste antal dødsfald i krigen på en måned.

Helikopterstyrt ligger til grund
Den kedelige rekord skal formentlig ses i lyset af, at afghanske oprørere fra Taleban-gruppen tidligere på måneden skød en amerikansk transporthelikopter ned, som havde ikke mindre end 30 soldater ombord, der alle mistede livet.

De fleste var elitetropper fra det amerikanske søværns specialkorps, SEAL, og tabet er samtidig det største, amerikanerne har oplevet på en gang siden krigens begyndelse i 2001.

Ifølge hjemmesiden icasualties.org, var marts og december med fem dræbte i hver, de to måneder i 2008, hvor Danmark havde størst tab. Det år mistede 13 danskere livet i Afghanistan.

Antal af dræbte falder

I årets første otte måneder mistede 306 amerikanske soldater livet, ifølge icasualties.org. Det er et fald på fem procent i forhold til året før, hvor 321 amerikaske soldater mistede livet.

Præsident Barack Obama sagde til et veterantræf tirsdag, at opgaven i Afghanistan er ved at være bragt til ende.

»Efterhånden som vores omstilling går fra kamp til støtte, vil afghanerne selv tage ansvaret for deres egen sikkerhed og den længste krig i amerikansk historie vil på forsvarlig blive bragt til ende«.

LÆS OGSÅ

USA vil trække 10.000 soldater ud i år og 23.000 soldater ud næste år, så der samlet er 68.000 soldater tilbage i Afghanistan.

I sidste måned advarede den nyindsatte øverstbefalende i Nato, General John Allen, om »svære dage forude« i takt med at Taleban-oprørere intensiverer angrebene på koalitionsstyrkerne.

Koalitionens tropper forventes at trække sig ud af Afghanistan i 2014.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden