Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Efterretninger. Storbitannien har angiveligt sendt informationer om modstandere af Gaddafi-styret til libyske spioner.

Efterretninger. Storbitannien har angiveligt sendt informationer om modstandere af Gaddafi-styret til libyske spioner.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

CIA og briter afsløret i samarbejde med Gaddafi

USA og Storbritannien samarbejdede med Gaddafi, viser papirer fundet i Tripoli.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dokumenter fundet i Tripoli viser, at både den britiske og amerikanske efterretningstjeneste havde et samarbejde med Moamar Gaddafis styre i Libyen.

Det skriver britiske og amerikanske aviser.

The Independent citerer dokumenter fundet i Libyens tidligere udenrigsminister og efterretningschef Moussa Koussas kontor. Den britiske avis mener, at fundet af papirerne vil udløse spørgsmål om de britiske og amerikanske bånd til det tidligere styre.

LÆS ARTIKEL

Ifølge dokumenterne har Storbritannien blandt andet sendt informationer om regimets modstandere i eksil til Gaddafis spioner.

Det fremgår også, at Gaddafi fik hjælp til formuleringerne af britiske embedsfolk, da han for flere år siden erklærede, at Libyen skulle droppe sine masseødelæggelsesvåben.

Terrormistænkte fragtet til Libyen

Ifølge avisen er der blandt papirerne både breve og faxer til Moussa Koussa fra den britiske efterretningstjeneste.

Der skal også være fundet et hemmeligstemplet dokument fra USA, hvor amerikanerne anmoder Libyen om at modtage en fange med tilknytning til terrorbevægelsen al-Qaeda.

LÆS ARTIKEL

Den amerikanske avis Wall Street Journal skriver, at efterretningstjenesten CIA fragtede terrormistænkte til Libyen og antydede, hvilke spørgsmål de libyske forhørsledere skulle stille fangerne.

Avisen citerer dokumenter fundet i den libyske sikkerhedstjenestes hovedkvarter af Human Rights Watch.

CIA transporterede dusinvis af terroranklagede til forskellige steder i verden efter terrorangrebene 11. september 2001, for at de anklagede kunne blive forhørt i et tredjeland.

Amerikanerne er blevet kritiseret for at fragte fangerne til lande som netop Libyen, der er berygtet for brug af tortur under afhøringer.

Koussa Moussa hoppede af til Storbritannien i marts, og til trods for anklager mod ham om brud på menneskerettigheder rejste han en måned senere til Qatar.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden