Flere og flere amerikanere tror på global opvarmning

De republikanske præsidentkandidater afviser, at der finder klimaforandringer sted. Det gør amerikanerne ikke.

Internationalt

Flere og flere amerikanere mener, at jordkloden bliver varmere.

Det viser en ny måling, som meningsmålingsinstituttet Ipsos står bag.

83 procent af USA's befolkning støtter nu den alment anerkendte opfattelse, der peger på, at der finder en global opvarmning sted på planeten.

Sidste år lå tallet på 75 procent i en tilsvarende måling, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Republikanere afviser teorien

Det lader dog ikke til at være tilfældet blandt de republikanske toppolitikere, som nærmest uden undtagelse afviser klimaforandringer.

Den nuværende frontløber i kampen om at blive Republikanernes kandidat til præsidentvalget i 2012, den texanske guvernør Rick Perry, beskylder videnskabsmænd for at manipulere med klimadata.

Tea Party-kæledæggen Michele Bachmann, som også gerne vil være præsidentkandidat, kalder global opvarmning for et svindelnummer.

Jon Krosnick, professor i statskundskab på Stanford University, mener, at global opvarmning kan blive et vigtigt emne i den kommende valgkamp i USA.

Han peger på, at 15 procent af vælgerne ser emnet som deres primære bekymring.

Hvis præsident Barack Obama kan italesætte sig selv som klimaets kandidat, vil han få en stor fordel i forhold til sine republikanske modstandere, mener Krosnick.

71 procent af amerikanerne, som tror på klimaforandringer, mener, at der er en sammenhæng mellem afbrænding af fossile brændstoffer og de højere temperaturer.

27 procent mener, at opvarmningen finder sted som resultat af naturlige årsager.

Meningsmålingen fra Ipsos, der har en statistisk usikkerhed på tre procentpoint i begge retninger, baserer sig på svar fra 1134 voksne amerikanere.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce