Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Hadet. Lars Vilks er blevet hadet i ekstreme islamistiske miljøer, efter at han blandt andet har afbilledet Muhammed som hund.
Foto: BERTIL ERICSON /AP

Hadet. Lars Vilks er blevet hadet i ekstreme islamistiske miljøer, efter at han blandt andet har afbilledet Muhammed som hund.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hemmelige papirer: Svensk tegner var terrormål

Tre anholdte ville angiveligt dræbe tegneren med en lommekniv.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye oplysninger tyder på, at svenske mediers spekulationer om, at det var den svenske tegner Lars Vilks, som var mål for tre anholdte terrormistænkte i Gøteborg, er rigtige.

Den svenske udgave af Metro har set hemmeligsstemplet materiale fra anklageren i sagen, hvor hun sammenkæder forskellige beviser, som peger på, hvad de oprindeligt fire - en er siden løsladt - havde planlagt.

LÆS OGSÅ

Lars Vilks har i lighed med den danske tegner Kurt Westergaard tegnet den muslimske profet Muhammed på en uflaterende måde, og der gives angiveligt en dusør på 100.000 kroner for at slå ham ihjel.

Købte en lommekniv
Blandt beviserne mod de tre unge mænd, som fortsat er anholdt, er indkøbet af en lommekniv, iagttagelser fra kunsthallen Röda Sten - hvor ugerningen angiveligt skulle have fundet sted - samt inkriminerende notater i et udstillingsprogram.

Lommekniven skal ifølge oplysningerne have været tænkt som mordvåben, og blev - også ifølge de hemmelige dokumenter - diskuteret i en aflyttet samtale mellem to af de mistænkte.

En af de anholdte skal desuden have besøgt kunsthallen og spurgt efter Lars Vilks til indvielsen af en udstillingen, som tegneren havde planer om at besøge, skriver Metro.

Anholdt 11. september

De tre mænd, der er 25, 26 og 33 år, er alle af udenlandsk herkomst. De er fængslet, da politiet har 'en særlig begrundet mistanke' om, at de planlagde et drab.

Alle tre mistænkte har påklaget deres varetægtfængsling.

LÆS OGSÅ

En fjerde anholdt blev sat på fri fod, da dommeren ikke mente, at anklageren og politiet har tilstrækkelig med beviser mod manden.

De fire mænd blev anholdt i Göteborg centrum 11. september nogle kilometer fra Röda Sten samtidig med, at politiet evakuerede kunsthallen.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden