Protester. Amnesty International og anti-dødsstraf aktivister har gjort Troy Davis' dom til en mærkesag.
Foto: Frank Franklin II/AP

Protester. Amnesty International og anti-dødsstraf aktivister har gjort Troy Davis' dom til en mærkesag.

Internationalt

Dødsdømt får ikke sit ønske om en løgnedetektortest opfyldt

Myndighederne i Georgia har ifølge Troy Davis' forsvarer afvist testen.

Internationalt

Fængselsmyndighederne i staten Georgia i USA har afvist at lade den dødsdømte fange Troy Davis tage en løgnedetektortest.

Troy Davis og hans forsvarer havde ellers håbet på testen som en absolut sidste mulighed for at bevise, at han er uskyldig. Den planlagte henrettelse skal finde sted klokken et i nat, dansk tid.

Advokaten Stephen Marsh, som er en del af amerikanerens forsvar, siger til AP, at Georgias fængselsmyndigheder har nægtet Davis’ ansøgning om at tage en løgnedetektortest.

Vidner er faldet fra

Troy Davis, der er 42 år, blev i 1991 dødsdømt for mordet på Mark MacPhail, en politimand, som i sin fritid arbejdede som vagtmand i byen Savannah på den amerikanske østkyst.

Dommen beroede mest på vidneudsagn, men siden dengang har de fleste vidner taget deres udsagn tilbage, og anti-dødsstrafaktivister har gjort retssagen til en mærkesag.

Amnesty International har også protesteret kraftigt mod dødsdommen, som de ikke mener, der er ført tilstrækkeligt bevis for.

Troy Davis selv har under hele forløbet hårdnakket hævdet, at han er uskyldig, men både stats- og føderale dommere har fastholdt hans dødsdom.

Troy Davis bliver henrettet med det kontroversielle danske stof pentobarbital, som i USA udelukkende leveres af Lundbeck under produktnavnet Nembutal.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce