0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tyskland i verbal krig med USA om gældskrisen

Tysklands finansminister opfordrer USA til at koncentrere sig om sine egne problemer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Manuel Balce Ceneta/AP
Foto: Manuel Balce Ceneta/AP

Rådgiver. »Jeg er fuldt ud i stand til at rådgive USA«, siger Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, der beder USA løse sine egne problemer og ikke give Europa skylden for landets økonomiske besværligheder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskland opfordrer USA til at indstille beskyldningerne mod Europa om, at årsagen til amerikanernes økonomiske krise er udløst af gældskrisen i eurozonen.

Europas eskalerende gældskrise har intet som helst at gøre med USA, som bør koncentrere sig om at få løst sine egne alvorlige problemer, sagde den tyske finansminister Wolfgang Schäuble.

»Det er altid meget nemmere at give gode råd til andre end at tage sine egne beslutninger«, sagde han og fortsatte:

»Jeg er fuldt ud i stand til at rådgive USA. Selv om Obama har en anden opfattelse, så tror jeg ikke, at problemerne i Europa forklarer problemerne i USA«, sagde Schäuble.

De skarpe bemærkninger kommer dagen efter, at den amerikanske præsident advarede om, at Europas manglende succes med at finde en løsning på den græske gældskrise »skræmmer verden«.

LÆS ARTIKLEN

Samtidig med finansministerens tale i Berlin garanterede den græske premierminister, George Papandreou, under sit besøg i den tyske hovedstad, at den græske regering gør alt, hvad der muligt for at rette op på økonomien og undgå et kollaps for euroen.

Papandreou understregede, at grækerne yder store ofre og har »viljen til forandring«.

Han lovede, at Grækenland vil leve op til alle de krav, der stilles for at modtage hjælp fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

»Mens der gøres store anstrengelser og ydes ofre af det græske folk, så er det vigtigt at få signaler om støtte fra de europæiske partnere«, sagde Papandreou, inden han tirsdag aften skulle deltage i arbejdsmiddag sammen med Merkel.

Formålet med besøget var først og fremmest at berolige de bekymrede tyskere, der frygter, at det er dem, der i sidste ende kommer til at betale for Grækenlands gældsproblemer.

Udsigten til en løsning på gældskrisen i Europa skabte optimisme på aktiemarkederne i både Europa og USA med store kursstigninger på især de europæiske markeder.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Læs mere