Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Datter til livstidsdømt: Danmark skal presse Bahrain

Datter til dansk statsborger, som onsdag fik livstidsdom stadfæstet i Bahrain, forventer hjælp fra Danmark.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark bliver nødt til at lægge pres på Bahrain, hvis den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja skal undgå den livstidsdom, som han onsdag fik stadfæstet ved en appeldomstol i Bahrain.

Beskeden til den danske regering kommer fra Maryam al-Khawaja, datter af Abdulhadi al-Khawaja.

»Som dansk statsborger bragte jeg mine erfaringer med hensyn til at leve i et demokrati videre til Bahrain, så når min far bliver arresteret og torteret i Bahrain, så forventer jeg, at den danske regering gør noget for at få ham ud. Det ville man gøre for alle andre danske statsborgere«, siger Maryam al-Khawaja.

Systemet er nyt i Bahrain Hun befandt sig i lufthavnen i Paris på vej til Danmark, da hendes søster leverede det nedslående budskab om afgørelsen mod faderen.

»Man håber altid på det bedste, men forventer det værste. Det juridiske system i Bahrain er ikke uafhængigt, så der er ingen følelse af retfærdighed omkring processen, og derfor forventede jeg ikke, at dommen ville være anderledes«, siger hun.

Maryam al-Khawaja er fortsat usikker på, hvorvidt dommen kan appelleres igen:

»Militærdomstolen er ny i Bahrain, så selv advokaterne ved ikke, hvorvidt der kan komme en ny appel. Normalt er en anden appel kun for personer på dødsgangen, men situationen er uvis fortsat, så de har tænkt sig at forsøge«, siger Maryam al-Khawaja.

Der skal dansk pres til

Hun fortæller dog, at internationalt pres - blandt andet fra Danmark - spiller en langt større rolle end domstolene, når det kommer til Bahrain.

»Regeringen er ikke rigtig afhængig af den juridiske proces, når det kommer til at løslade folk. Det handler alt sammen om internationalt pres. Hvis der er nok internationalt pres, vil de løslade dem også uden en appel«, siger hun.

Al-Khawaja blev blandt andet kendt skyldig i at forsøge at omvælte regimet og kongefamilien og med magt forsøge at ændre forfatningen og indføre en republik.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden