Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Protest. Over hele verden demonstreres der i kølvandet på 'Occupy Wall Street'-aktionerne i New York. Her ses demonstranter på gaderne i Manila på Filippinerne.
Foto: PAT ROQUE/AP

Protest. Over hele verden demonstreres der i kølvandet på 'Occupy Wall Street'-aktionerne i New York. Her ses demonstranter på gaderne i Manila på Filippinerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Wall Street-demonstrationer indtager 951 byer

De globale protestaktioner rammer i dag København, Aarhus og Odense.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Occupy Wall Street'-bevægelsen, der begyndte på finansgaden i New York i sidste måned med nogle få hundrede deltagere, er nu vokset til en tusindtallig skare af demonstranter verden over.

Overalt, fra Kenya og Sydafrika over Frankrig og Storbritannien til Rusland, Mexico og Venezuela, går folk på gaderne i protest, skriver CNN.

Ifølge hjemmesiden 15october.net, der er central for de internationale aktioner, tager ikke mindre end 951 byer i 82 lande i dag del i demonstrationerne.

Blandede budskaber Wall Street-bevægelsen begyndte som en protest mod storbankernes indflydelse og kapitalismen generelt.

Og mens opbakningen til demonstrationerne er vokset kolossalt på få uger, er demonstranternes budskaber efterhånden noget blandede.

I Japan marcherede omkring 200 mennesker ifølge CNN gennem Tokyos gader med budskaber så forskellige som 'Befri Tibet' og 'Ikke flere atomvåben'.

Arrangørerne af Occupy Wall Street har fortalt, at de er inspireret af det arabiske forår, der førte til væltede regimer i Tunesien og Egypten.

Kæmpe 'besættelse' i London
En af de største aktioner i forlængelse af 'Occupy Wall Street' finder sted i London i dag.

'Occupy London Stock Exchange' (Besæt Londons fondsbørs, red.), som bevægelsen kalder sig, planlægger en »fredelig besættelse« i den britiske hovedstad.

Ikke mindre end 15.000 personer har via Facebook og Twitter meddelt, at de deltager i protesterne, der som et af de centrale budskaber demonstrer mod voksende sociale og økonomiske uligheder.

Demonstranter indtager Danmark

Ekkoet fra de verdensomspændende demonstrationer lyder nu også i Danmark.

En dansk gruppe, der kalder sig 'Occupy Denmark', opfordrer på Facebook folk til at møde op og demonstrere på rådhuspladserne i København og Aarhus og i Flakhaven i Odense i dag.

Casper Møller har været med til at arrangere demonstrationen på Rådhuspladsen i København.

Ifølge ham ligger Occupy Denmarks budskaber i tråd med budskaberne fra Wall Street-demonstrationerne, blandt andre om utilfredsheden med indretningen af det finansielle system.

LÆS OGSÅ

»Vi demonstrerer på grund af den skævvridning, vi ser af velfærden både nationalt og globalt, og på grund af manglende fokus på, hvorfor det er så skævt fordelt«, siger han til politiken.dk.

På Facebook har omkring 550 personer tilkendegivet, at de deltager i demonstrationen på Rådhuspladsen i København, der finder sted i dag klokken 15.00.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden