Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Massedemonstration. Beredne betjente forsøger at holde styr på mængden på New Yorks Times Square.
Foto: John Minchillo/AP

Massedemonstration. Beredne betjente forsøger at holde styr på mængden på New Yorks Times Square.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

70 arresteret i New York under kæmpedemonstration

Occupy Wall Street aktion skabte ravage på Manhattan.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 70 mennesker blev arresteret, da Occupy Wall Street-bevægelsen i går demonstrerede i byen, hvor det hele startede - New York.

På Manhattans berømte Times Square blev 45 mennesker anholdt, mens yderligere 24 blev anholdt for at have skaffet sig adgang til en filial af Citibank nær Washington Square Park.

Yderligere blev en halv snes personer anholdt, da de overtrådte forbuddet mod at opholde sig inde i parken efter midnat. Gruppen havde taget ophold i et af parkens springvand, som i øvrigt var tømt for vand.

Demonstration i 951 byer Budskabet fra demonstranterne var det samme, som i de 950 andre byer verden over, der havde valgt lørdagen til at aktionere: Vrede over bankernes og finansverdenens grådighed, regeringernes hårde nedskæringer og ulighederne i samfundet.

LÆS ARTIKEL

Sloganet var, at demonstranterne repræsenterer de 99 procent af samfundet - mens de bestemmende og grådige udgør 1 procent.

To betjente blev såret under urolighederne på Times Square, men alligevel beskriver CNN demonstrationerne i New York som stort set fredelige.

Gadekampe i Rom
Det er mere end man kan sige om Occupy Wall Street-demonstrationen i Rom, hvor det hele eskalerede til en voldelig konfrontation mellem demonstranter og betjente.

Politiet måtte gribe til tåregas og vandkanoner for at holde mængden stangen, men alligevel blev der udøvet hærværk og ildspåsættelse rundt omkring i byen. Banker og butikker fik smadret ruderne, og der blev sat ild til biler.

LÆS ARTIKEL

BBC skriver, at demonstrationen var begyndt fredeligt. Men det hele blev optrappet, da en gruppe sortklædte militante, hvoraf nogle bar styrthjelm, begyndte at øve hærværk.

Mindst 30 betjente blev kvæstet og adskillige demonstranter ilde tilredt under demonstrationen, der udviklede sig til regulære gadekampe.

Fredelige demonstrationer

Mere fredeligt gik det til i en lang række andre storbyer som København, Berlin, Køln, München, London, Wien, Paris og Athen.

SE FOTOS

I Asien, hvor økonomien er noget bedre end i Europa og USA, var opbakningen til Occupy Wall Street væsentlig mindre end i Europa.

300 demonstrerede i Sydney, 200 i Tokyo og 100 i Manila, oplyser NDTV.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden