Vandskade. En kæmpestatue af Buddha troner højt over vandene i provinsen Ayutthaya, som er en af de hårdest ramte under oversvømmelserne i Thailand.

Vandskade. En kæmpestatue af Buddha troner højt over vandene i provinsen Ayutthaya, som er en af de hårdest ramte under oversvømmelserne i Thailand.

Internationalt

Bangkok ser ud til at undgå oversvømmelse

Flod i Thailands hovedstad opsamler tilsyneladende vandmasserne.

Internationalt

Thailands regering har nu tillid til, at landets hovedstad, Bangkok, kan undgå at blive ramt af de enorme oversvømmelser, der har plaget landet i de seneste uger.

Op mod 300 mennesker er foreløbig omkommet under monsunregnens kolossale skyl. Det har regnet i et hidtil uset omfang, og foreløbig er det gået værst ud over landets nordlige provinser.

Håbet knytter sig til, at vandet så småt er begyndt at trække sig tilbage fra de store sletteområder nord for Bangkok, der har ni millioner indbyggere.

LÆS ARTIKEL

Landbrugsminister Theera Wongsamut siger ifølge AP, at de største mængder af overflydende vand fra de nordlige egne allerede er passeret gennem Bangkoks Chao Phraya flod og videre ud i Thailand-golfen.

Ifølge landbrugsministeren vil vandstanden i floden ikke stige yderligere. Ministeren siger samtidig, at vandet i provinserne Singburi, Angthong og den hårdt ramte Ayutthaya er begyndt at trække sig tilbage.

297 er omkommet
Bangkok er dog ikke endegyldigt uden for farezonen. Men byen er beskyttet mod oversvømmelser af et udbredt system af diger, kanaler og underjordiske tunneller.

Tidligt søndag blev dødstallet opgjort til 297 efter to måneder med piskende regn. Omkring 8,5 millioner mennesker i 61 af landets 77 provinser er berørt af oversvømmelserne, der har ramt både landbrug og industri hårdt.

Hjælp fra udlandet

Thailands regering oplyser, at landet har modtaget lidt over to millioner dollars i katastrofehjælp. Flere lande har spyttet i bøssen, og USA har således erklæret at ville sende 26 helikoptere til Thailand for at assistere i redningsindsatsen.

Helikopterne vurderes at blive meget nyttige, fordi vandmasserne har ødelagt utallige veje.

LÆS OGSÅ

Flere FN-organisationer er også på standby for at yde hjælp.

Blandt andet har verdenssundhedsorganisationen WHO tilbudt at bidrage med nødhjælpspakker, oplyser CNN.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden