fedt. Danmark har som det første land i verden indført en skat på fede madingredienser. Et initiativ som er gået verden rundt.
Foto: SLOTTEMO LYNGSTAD MARTIN

fedt. Danmark har som det første land i verden indført en skat på fede madingredienser. Et initiativ som er gået verden rundt.

Internationalt

Briterne overvejer at indføre dansk fedtskat

Den konservative premierminister ser på den danske model som løsning på fedmeproblem.

Internationalt

I kampen mod den omsiggribende fedmeepidemi overvejer den britiske premierminister, David Cameron, at tage at tage en skat på fedtholdige madprodukter i brug, inspireret af den, der netop er blevet indført i Danmark.

»En fedmeskat er noget, som vi skal kigge på«, siger David Cameron ifølge Daily Mail til Channel5.

I samme ombæring nævner den konservative premierminister dog også, at den slags skatter i fortiden har vist sig at ramme mennesker med lave indtægter.

»Men helt ærligt, har vi et stigende problem med fedme? Ja«, siger David Cameron.

»Jeg er bekymret for, hvad det vil koste sundhedsmyndighederne, at nogle mennesker får kortere liv end deres forældre«, siger han.

Alverdens medier omtalte skatten

I weekenden blev den danske fedtafgift indført, og det forbigik ikke den internationale presse, at et land som er kendt for blandt andet bacon og smør indfører en fedtafgift.

»Et nyreslag til smørelskende danskere, at fedmeskat indføres«, skrev The Guardian i weekenden i en overskrift.

»Danmark indfører verdens første fedtafgift på mad«, skrev BBC.

»Resten af verden, inklusive os her i USA (hvor 33 af den voksne befolkning er overvægtig) vil holde øje med, om beskatning af en madkategori vil have indflydelse på fedmestatistikken«, skrev The Washington Post.

Fedtafgiften i Danmark takseres til 16 kroner per kilo mættet fedt. Det betyder, at en pakke dansk smør på 250 gram, som nu koster 15,50 kroner i butikken, vil efter 1. oktober koste 18,10 kroner.

En kvart liter piskefløde stiger fra 8,50 kroner til 9,70 kroner.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden