Død. Moamar Gaddafi forsøgte angiveligt at flygte ud af Sirte i en konvoj, som blev angrebet af Natofly, da han blev dræbt.
Foto: AMR NABIL/AP

Død. Moamar Gaddafi forsøgte angiveligt at flygte ud af Sirte i en konvoj, som blev angrebet af Natofly, da han blev dræbt.

Internationalt

Lægekilder til politiken.dk i Sirte: Gaddafi er død

Libyens tidligere leder har mistet livet under tilfangetagelsen.

Internationalt

Moamar Gaddafi er død.

Det oplyser lægekilder i Sirte til politiken.dk's udsendte.

Politiken.dk's udsendte i Sirte, Rasmus Bøgeskov og Flemming Weiss Andersen, har passeret en ambulance, hvor læger og sygeplejersker samstemmende oplyser, at man fragtede liget af Moamar Gaddafi.

Politiken.dk's oversætter så et delvist tildækket lig i ambulancen, men kunne ikke bekræfte, hvorvidt der er tale om Moamar Gaddafi.

SE BILLEDER

Oplysningerne om Gaddafis død bekræftes af officielle kilder i Det Nationale Overgangsråd, der oplyser til Reuters, at Gaddafi er død af sine kvæstelser. Tidligere har meldingen været, at Gaddafi var ramt i begge ben.

»Han blev også ramt i hovedet. Der blev skudt voldsomt mod hans gruppe, og han er død«, siger Abdel Majid til Reuters.

Hverken Nato eller den politiske ledelse i TNC har bekræftet Gaddafis bortgang. De amerikanske myndigheder oplyser desuden, at man arbejder på højtryk på at få oplysningerne bekræftet.

Gaddafi blev taget til fange i sin fødeby, Sirte, har kilder i TNC bekræftet. Gaddafi forsøgte angiveligt at flygte ud af Sirte i en konvoj, som blev angrebet af Natofly.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce