Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: FRANCOIS MORI/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søvndal tror på blød sharia i Libyen

Når libyerne taler om sharia betyder det ikke den hårde udgave med stening, mener udenrigsminister Søvndal.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Libyen mener de blød sharia - ikke stening og tilhyllede kvinder - når overgangsstyret taler om sharia som kilde til lovgivning.

Sådan tolker den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), udtalelser fra Libyen om, at sharia-lovgivning i det nye Libyen, som danske kampfly har været med til at skabe.

»Jeg tror mere, at det kan sammenlignes med, at katolske partier i Europa kalder sig kristelige. Det betyder ikke hardcore-kristendom, men at sådan er deres grundorientering i livet«, siger Søvndal.

»Jeg tror, det er den type blød tilgang, det her er udtryk for. Men selvfølgelig skal vi holde øje med det«, siger udenrigsministeren.

Kun et mindretal

Lederen af Libyens overgangsråd, Mustafa Abdel Jalil, sagde forleden, at Libyen som muslimsk nation vil bruge den islamiske sharialov som kilde til lovgivning.

»Derfor vil enhver lov, der strider mod principperne for islam være juridisk ugyldig«, sagde Mustafa Abdel Jalil.

Villy Søvndal lægger mindre vægt på ordet sharia og vil koncentrere sig om det indhold, som netop libyerne lægger i det.

»Når vi har fact finding-missioner dernede, er vores vurdering, at libyerne er moderate mennesker også i religiøs henseende. Det er et meget lille mindretal, der ikke er moderate«, siger han.

Derfor er han fortrøstningsfuld.

»Når man siger sharia, så mener man ikke stening af kvinder, dødsstraf eller tilhyllede kvinder«, siger den danske udenrigsminister.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden