Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Pirater: Dansk gidsel har det godt

Somaliske pirater kræver 10 millioner dollar i løsesum for bortført dansk nødhjælpsarbejder og hans kollega.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den bortførte danske nødhjælpsarbejder, 60-årige Poul Hagen Thisted, og hans 32-årige amerikanske kollega, Jessica Buchanan, er ved godt mod og har det efter omstændighederne godt.

Det fortæller en kilde tæt på piraterne til hjemmesiden Somaliareport.com.

»De to gidsler har det godt, de bor sammen med os, og deres helbred er også godt«, siger kilden, som ikke vil stå frem med navn.

»Jeg kan ikke fortælle det præcise sted, hvor de er gidsler. Vi frygter muligheden for et militært angreb, som vi har set nogle gange«, siger manden.

Piraterne kræver 10 millioner dollar Han fortæller endvidere, at piraterne kræver 10 millioner dollar (54 millioner kroner) i løsesum.

»Siden mine venner bortførte dem, har vi diskuteret en passende løsesum, som de kunne forlange, og de er blevet enige om 10 millioner dollar«, siger den unavngivne mand.

LÆS ARTIKEL

Hjemmesiden Somaliareport.com er generelt velinformeret om udviklingen i gidselstager. De var blandt andet først med nyheden om, at den danske sejlerfamilie ville blive frigivet.

Og ifølge hjemmesiden er piraterne i kontakt med Danish Demining Group, som gidslerne arbejder for.

Var på feltbesøg for at tilse projekt

Dansk Flygtningehjælp og minerydningsafdelingen i Danish Demining Group har indtil videre appelleret direkte til traditionelle ledere, repræsentanter for somaliske klaner og netværk for at opnå støtte til en hurtig frigivelse af de to kidnappede.

LÆS ARTIKEL

Både Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan arbejder for Danish Demining Group og blev bortført i byen Galkayo i det centrale Somalia. De havde været på feltbesøg for at tilse et projekt, da de blev bortført af en gruppe bevæbnede mænd.

Poul Hagen Thisted har været projektleder siden juni 2009 og er uddannet fra Danmarks Pædagogiske Universitet og Århus Universitet.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden