UVEJR. Kraftig regn fik bilerne til at flyde sammen. Her er de fotograferet i Genova i nordvest Italien.
Foto: MATTEO CORNER/AP

UVEJR. Kraftig regn fik bilerne til at flyde sammen. Her er de fotograferet i Genova i nordvest Italien.

Internationalt

Tusinder evakueres og skoler lukkes før nyt uvejr i Italien

I både Frankrig og Italien er der flere omkomne på grund af uvejr.

Internationalt

De italienske myndigheder har udstedt nye advarsler mod kraftig storm og skybrud.

Uvejr har allerede forårsaget voldsomme oversvømmelser, og blandt andet Italiens længste flod, Po, er i Torino fire meter over sin normale vandstand.

I går omkom en person i provinsen Napoli, da et træ væltede over en mands bil, og det får dødstallet af den seneste uges uvejr til at stige til mindst syv.

Frygter gentagelse

Tusinder af italienere, der bor i lavtliggende områder omkring Torino, er blevet bedt om at forlade deres hjem, og skolerne i Torino og Milano er i dag lukket. Det frygtes, at vejret forværrer situationen de kommende dage, og at oversvømmelserne i Genova i fredags gentager sig.

Her blev seks personer dræbt. Tv-klip viste biler, der flød rundt, og folk, der vadede gennem oversvømmede gader i byen, som er den største by på Italiens nordvestlige kyst.

Butikkerne blev oversvømmede og borgerne blev bedt om at flytte til højereliggende områder, da to floder gik over deres bredder.

Uvejret får allerede kritikken til at hagle ned over regeringen. Blandt andet har geologer kritiseret regeringen for ikke at have en national katastrofeplan i tilfælde af uvejr.

I sidste uge blev mindst ti personer dræbt i regionen Liguria og Toscana, som var erklæret i undtagelsestilstand på grund af kraftige storme, der gav store oversvømmelser og mudderskred.

Også Frankrig er hårdt ramt af uvejr. I weekenden omkom tre personer i det sydlige Frankrig, da vandet i floderne steg, og myndighederne måtte evakuere borgere - blandt andet med helikopter.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce