regeringsleder. Mario Monti, der her ses på vej mod præsidentpaladset her til aften, er blevet bedt om at danne en ny regering.
Foto: ISABELLA BONOTTO/AP

regeringsleder. Mario Monti, der her ses på vej mod præsidentpaladset her til aften, er blevet bedt om at danne en ny regering.

Internationalt

Monti skal danne regering i Italien

Italiens præsident har udnævnt Mario Monti til at danne en ny regering.

Internationalt

Den italienske præsident Giorgio Napolitano har som ventet her til aften bedt Mario Monti danne en ny regering efter Silvio Berlusconi.

Monti, der er tidligere EU-kommissær, skal nu forme en kriseregering, hvis primære opgave bliver at gennemføre de reformer, som eurozonens lande har krævet.

Den italienske præsident har på forhånd krævet, at den nye regeringsleder får opbakning hos en stor del af parlamentet. Og den nødvendige opbakning er på plads.

Dagen igennem har præsidenten siddet for bordenden og forhandlet med parlamentets partier om en ny regering.

LÆS ARTIKEL

I løbet af dagen har Liga Nord, der har været en del af den afgåede ministerpræsident Silvio Berlusconis koalitionsregering, slået fast, at man ikke kan støtte Monti. Partiet, der nu betragter sig som oppositionsparti til den kommende kriseregering, vil derimod tage stilling til den nye regeringens politik fra sag til sag.

Berlusconis parti, der nu ledes af Angelino Alfano, har besluttet at bakke op om Monti som ny regeringsleder - men støtten vil ikke vare uendeligt. Kun akkurat så længe, som det vil tage at implementere de reformer, der skal redde Italien fra et økonomisk kollaps, vil det tidligere regeringsparti garantere fred og ro i parlamentet.

LÆS MERE

Processen omkring dannelsen af en ny regering foregår i lyntempo.

Forhåbningen er, at en regering kan være på plads, inden de finansielle markeder åbner i morgen.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden