EFTERFORSKNING. Betjente leder efter spor i den ejendom i Zwickau, gruppen benyttede, men som blev stukket i brand, da den blev afsløret.
Foto: SEBASTIAN WILLNOW/AP

EFTERFORSKNING. Betjente leder efter spor i den ejendom i Zwickau, gruppen benyttede, men som blev stukket i brand, da den blev afsløret.

Internationalt

Tysk politi finder mulig dødsliste hos nazimordere

Navneliste hos nynazistisk morderbande bekymrer de tyske myndigheder.

Internationalt

Den nynazistiske gruppe, der knyttes til flere drab i Tyskland, havde tilsyneladende en liste med 88 mennesker og grupper, den betragtede som modstandere.

Ifølge tyske medier har myndighederne fundet en liste med navne og adresser på blandt andre politikere, muslimske organisationer og tyrkiske foreninger.

LÆS MERE

Et af de mennesker, gruppen havde noteret sig, er Hans-Peter Uhl fra CSU.

Han bekræfter over for populæravisen Bild, at hans navn optræder på terrorgruppens liste fra 2005.

»Jeg står på listen. Jeg føler mig nu ikke truet«, siger han imidlertid.

»De ville næppe sende mig julekort«, siger en anden, Jerzy Montag fra partiet De Grønne.

Hele landet undrer sig over, hvor stor den nynazistiske sump i landet er.

Undgik afsløring

Gruppen - der sættes i forbindelse med ti drab - havde samlet navne og adresser på mulige mål. Oplysningerne er fundet på en computerfil i den udbrændte ruin af et af gruppens skjulesteder.

Den tætknyttede gruppe af tyskere med højreekstreme synspunkter opererede uopdaget i 13 år. Den blev først afsløret, da politiet fandt frem til nogle af medlemmerne efter et bankrøveri.

LÆS OGSÅ

Nu vil Hans-Peter Uhl have lempet de skrappe tyske databeskyttelseslove, så politiet lettere kan analysere kommunikation mellem mistænkte.

»Hele landet undrer sig over, hvor stor den nynazistiske sump i landet er. Det bliver svært at finde ud af uden at bruge internet- og telefonoplysninger fra gruppen i Zwickau«, siger han til Neue Osnabrücker Zeitung.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden