Farlig? Jesus afbilledet i papirkunstværket  'Resurrection'. I Pakistan er man bekymret over om Jesus Kristius kan misbruges på mobiltelefonen.

Farlig? Jesus afbilledet i papirkunstværket 'Resurrection'. I Pakistan er man bekymret over om Jesus Kristius kan misbruges på mobiltelefonen.

Internationalt

Pakistan vil forbyde ordet 'Jesus'

De pakistanske myndigheder vil gennemføre kontroversiel censurbekendtgørelse.

Internationalt

'Jesus Kristus' er kommet i dårligt selskab i Pakistan, hvor myndighederne har besluttet sig for at inkludere den kristne frelser på en ny liste over flere end 1.600 engelske og urdu ord, der ifølge en ny bekendtgørelse skal blokeres i alle sms-beskeder sendt over landets mobilnetværk.

Kriterierne for de forbudte ord er angiveligt, at de er vulgære, uanstændige eller skadelige, og ud over eder og sjofelheder befinder eksempelvis "Satan", "prut", "tampon" og "homoseksuel" sig på listen, som de pakistanske telekommunikationsmyndigheder, PTA, tidligere i denne uge sendte til landets mobiltelefonselskaber, skriver Kristeligt Dagblad.

Biskopper er bekymrede Beslutningen om at inkludere 'Jesus Kristus' på den sorte liste får kristne kirker og menneskerettighedsorganisationer i Pakistan til at råbe vagt i gevær.

»Vi forstår ønsket om at beskytte unge menneskers sind med en liste over uanstændige ord. Men hvorfor inkludere Kristi navn? Hvad er uanstændigt? At forbyde det er en krænkelse af vores ret til at prædike evangeliet, og det støder kristne«, siger eksempelvis John Shakir Nadeem, der er formand for Pakistans katolske biskoppers mediekommission, i en udtalelse til nyhedsbureauet Agenzia Fides.

Både lokale og internationale borgerrettighedsaktivister betegner bekendtgørelsen som et drakonisk og forfatningsstridigt skridt, der krænker ytringsfriheden og retten til privatlivets fred og lover nu at bekæmpe den i retssystemet.

Pres på sociale medier

Mobiltelefonselskaberne havde oprindeligt fået besked om at begynde at blokere de forbudte ord senest i dag, men den udbredte harme over bekendtgørelsen får nu PTA til at trække i land, og det er uklart, om og hvornår landets mobiltelefonbrugere får censuren at mærke.

Det er ikke første gang, at Pakistan forsøger at stække de sociale medier.

Som følge af pres fra islamistiske grupper blokerede PTA for nylig internetbrugere fra at besøge pornografiske og 'anti-islamiske' hjemmesider, ligesom også adgangen til det sociale netværk Facebook periodevis har været spærret.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce