Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nitesh Singh Parwana
Foto: Nitesh Singh Parwana

STOLTE. For første gang i deres liv prøver 44-årige Magdi Mohammed Abdullah (tv) og 40-årige Maha Abdullah at stemme ved et frit valg.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mød de egyptiske vælgere: Dem stemmer de på

Egypterne valfarter til stemmeboksene ved det første parlamentsvalg siden Mubarak-regimets fald.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På kommuneskolen Azra Dubara få hundrede meter fra Tahrirpladsen valfarter egypterne til stemmeboksene for at pege på deres foretrukne politikere.

Valget kommer efter dage med protester og blodige sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker.

Et militært styre sidder på 10. måned på magten, efter at præsident Hosni Mubarak blev væltet i februar.

Det har fået mange til at overveje at boykotte valget. De fleste har dog ladet muligheden for for første gang nogensinde at deltage i et frit, demokratisk valg veje tungere.

Politiken.dk har spurgt de egyptiske vælgere, hvem de stemmer på, og hvad de synes om valget.

LÆS OGSÅ


Khalid Issa, 21 år, læser kommunikation på Kairo Universitet:

»Jeg stemmer ikke i dag. Valget er snyd, og intet vil blive anderledes. Tantawi (feltmarskal og leder af det militærrådet, red.) forsvinder ikke, han er ligesom Mubarak (Egyptens tidligere præsident, red.)«.

»I morgen fortsætter vi demonstrationerne på Tahrirpladsen, men jeg kan desværre ikke være med. Jeg har boet de seneste syv dage på pladsen, og i morgen er jeg nødt til at tage tilbage til min hjemby for at få et bad«.

Ahmad Tahir, 29 år, arbejder på en tankstation:
»Jeg stemmer på Det Muslimske Broderskab, fordi de er det mest organiserede parti. Jeg ved ikke, om de holder, hvad de lover, men jeg kan kun håbe. Egypten har brug for en stærk leder og en stærk regering, og Det Muslimske Broderskab har eksisteret i mange år«.

»Jeg håber, at valget går godt og at protesterne på Tahrirpladsen snart stopper. Jeg er også imod militæret, men dette er ikke det rette tidspunkt for protester«.

Abriir Hallat, 25 år, sikkerhedsspecialist hos teleselskabet MobiNile: »
Jeg stemmer på min venindes far, der stiller op som uafhængig kandidat. Han er en god mand«.

»Demonstrationerne på Tahrirpladsen har været ubehagelige, men det er også nødvendigt at råbe op, hvis du vil have indflydelse. Forhåbentlig er det værste overstået nu. Det er sørgeligt med alle de mennesker, der er blevet dræbt eller såret«.

Magdi Mohammad Abdullah, 44 år, manager i Egypt Air:
»Det er første gang i mit liv, at jeg deltager i et frit valg. Min stemme bliver hørt, og det gør mig lykkelig. Valget er fair, og sikkerheden er god«.

»Jeg har stemt på en uafhængig kandidat, for jeg har ikke tillid til politikerne fra de etablerede partier. Jeg kan dufte friheden«.

Maha Abdullah, 40 år, hjemmegående:
»Jeg er lykkelig i dag. Egypten har ventet længe på at blive frit. Hvis ikke vi stemmer, så er vi selv skyld i, at Tantawi bliver siddende. Hvis militæret skal stoppes, så må det egyptiske folk vise, at vi selv kan skabe et demokratisk samfund«.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden