Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Kina er måske klar til bindende CO2-mål

Det er ikke udelukket, at Kina vil påtage sig forpligtende CO2-reduktioner, siger forhandler på COP17.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kina, verdens største udleder af drivhusgasser, er måske klar til at forpligte sig i en bindende aftale om at bringe CO2-udslippet ned.

Det siger kinesiske forhandlere til journalister på FN's klimakonference i Durban i Sydafrika, COP17.

»Vi udelukker ikke muligheden for juridisk bindende reduktioner. Det er muligt for os, men det afhænger af forhandlingerne«, siger Kinas forhandler, Su Wei, til pressen.

Er ikke forpligtet

Såfremt det er sandt, kan det betyde nyt liv til forhandlingerne om at redde Kyoto-protokollen, hvis første etape udløber i 2012. Det er hidtil kun industrilandene, som har påtaget sig CO2-reduktioner i Kyoto-aftalen.

USA var med til at forhandle Kyoto-protokollen, men nægtede siden at tiltræde aftalen. Et af argumenterne er, at Kina ikke er forpligtet til at skære i sine CO2-udledninger.

Kina på sin side har hidtil fastholdt, at det er industrilandene, som skal gå forrest med klimaindsatsen, da de har et historisk ansvar i kraft af deres store CO2-udledninger gennem mange år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden