Efter 540 dage fik Belgien en ny regering

Efter halvandet års politisk dødvande ventes en ny regering at blive taget i ed tirsdag.

Internationalt

Belgiens kong Albert II har godkendt landets ny regering, og dermed er den længste politiske krise i Belgien ved at være slut.

Den 60-årige, fransktalende socialist Elio di Rupo bliver ny premierminister. Han mødtes mandag aften med kong Albert II for at give regenten navnene på Belgiens ny ministre.

Det er 540 dage siden, at Belgien sidst har haft en regering. I den tid har landet været ledet af et forretningsministerium.

Enighed om besparelser Men i forrige weekend var der optimisme at spore, da parlamentarikerne meddelte, at de var blevet enige om besparelser i finansloven for 2012.

Denne aftale blev regnet for den sidste store hindring for, at partierne kunne nå til enighed om en regering.

Den afgående vicepremierminister, Laurette Onkelinx, siger, at den ny regering er en koalition bestående af både fransk- og flamsktalende socialister, kristendemokrater og liberale.

Ministre tages i ed tirsdag

Regeringen kommer ifølge Onkelinx til at bestå af 13 ministre, som tages i ed tirsdag.

Den flamske kristendemokrat Steven Vanackere bliver finansminister, og den fransktalende liberale Didier Reynders bliver udenrigsminister. De to mænd er gengangere fra den gamle regering, men har byttet job i den ny.

Belgien har rekorden som det land i verden, der i nyere tid har været gennem den længste periode uden en regering.

LÆS ARTIKEL

Den langvarige politiske krise var medvirkende til, at kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's i sidste uge nedjusterede Belgiens kreditværdighed et hak til AA.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden