Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Greenpeace-aktivister bliver vist væk fra klimaforhandlingerne i Durban.
Foto: SHAYNE ROBINSON/AP

Greenpeace-aktivister bliver vist væk fra klimaforhandlingerne i Durban.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klimatopmøde snegler sig frem på overtid

Meget tyder på, at klimamødet i Sydafrika vil ende med en aftale om at nedbringe CO2-udslip i 2020.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forhandlerne skulle være rejst hjem med en færdig aftale om at undgå de kommende klimaforandringer i hånden.

Men de taler fortsat omkring mødebordene i Durban i Sydafrika, hvor forsøgene på at nå frem til enighed om, hvad verdens nationer kan gøre for at imødegå truslen, stadig er i gang.

For første gang er der ifølge BBC tegn på, at klimaforhandlerne er rede til at erkende, at der er et gab mellem den indsats, landene er villige til at gøre og den indsats, der er nødvendig for at hindre, at klimaet løber løbsk.

LÆS OGSÅ

Tilsyneladende er forhandlerne på vej mod en aftale om, at der fra 2020 skal ske reduktioner i udslippene af blandt andet CO2, så opvarmningen af kloden kan bremses. Den har opbakning fra mindst 120 lande.

De er måske også nær en aftale om en international klimafond på 500 milliarder kroner, så fattige nationer kan få adgang til klimavenlig energi, fremgår det.

Store forurenere imod en indsats

Ifølge nyhedsbureauerne møder kravene imidlertid fortsat modstand fra nogle af de største udledere af klimagasser: USA, Indien og Kina.

EU arbejder for, at en aftale er på plads i 2015, og at der efterfølgende er sat fem år af, så aftalen kan tiltrædes af verdens nationer.

LÆS OGSÅ

Flere lande - især Alliancen af Små Østater - er vrede over de store landes modstand mod en effektiv indsats for at bremse den globale opvarmning og dermed hindre, at verdenshavene stiger.

De vil, som en observatør udtrykker det over for den britiske tv-station, »ikke køres over på de store forureneres motorvej mod fremtiden«.

»I må redde os. Øerne må ikke gå under. Vi har ret til at leve. I skal ikke afgøre vor skæbne. Vi får brug for hjælp«, bønfalder østaten Maldivernes klimaforhandler Mohamed Aslam.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden