Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Klimatopmøde: I-lande forlænger Kyotoaftalen

Verdens rigeste lande har givet tilsagn om at forlænge sine klimamål i forhold til Kyoto-protokollen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En række af deltagerne ved COP17-klimakonferencen har givet tilsagn om at forlænge Kyoto-protokollen i løbet af 2012.

Udspillet er en del af en række tiltag, der skal bane vej for en juridisk bindende global klimaaftale senest i 2015.

Tidsplanen for forlængelsen af Kyoto-protokollen skal aftales i løbet af 2012.

LÆS OGSÅ

Afslutningen på Durban-klimakonferencen er, at de 194 deltagende nationer er blevet enige om en køreplan, der kan sikre indgåelsen af en global aftale 2015. Aftalen skal træde i kraft i 2020.

Flere uløste problemer
Der er dog stadig en lang række problemer, der skal løses, hvis det skal være muligt at indgå en bindende aftale i 2015.

»Jeg er glad for, at vi har fået en aftale. Vi kan ikke alene med dette nå målet om at holde temperaturstigningerne inden for to grader. Men det er en diplomatisk sejr«, siger den danske klimaminister, Martin Lidegaard.

Deltagerne ved COP17 er også blevet enige om at oprette en grøn fond fra 2020, som øremærkes til at støtte ulandene i klimatilpasning og vedvarende energi. Fonden mangler dog hovedparten af sin finansiering.

Store lande springer fra klimaplan

Rusland, Japan og Canada siger, at de ikke vil forlænge deres forpligtelserne i forhold til Kyoto-protokollen, som står til at udløbe i 2012.

Årsagen er, at verdens største CO2-udledere som USA og Kina ikke har nogen juridiske bindinger og dermed giver det ikke mening, lyder argumentet fra de tre lande.

LÆS OGSÅ

EU har erklæret, at Unionen er klar til at vedtage nye Kyoto-forpligtelser for at 2015-klimaaftalen kan blive til noget. Det er sandsynligt, at en række lande, herunder Norge, New Zealand og Schweiz følger trop.

Ifølge videnskaben skal den globale CO2-kurve knække i 2015, hvis vi skal undgå ustyrlige klimaforandringer.

Mange af de tungeste udledere af CO2 har dog længe været modvillige mod at forpligte sig på reduktioner i udledningerne så hurtigt.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden