0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Den store efterfølger må dele magten med sin onkel og militæret

Central kilde afslører en ny tredeling af magten i Nordkorea.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et af de sidste billeder af den nu afdøde Kim Jong-Il viser ham her forrest med sin søster, Kim Kyong Hui, sønnen Kim Jong-Un og viceleder i den militære komite og søsterens ægtefælle, Jang Song Thaek som de første bag sig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nye tider i Nordkorea.

Godt nok har den afdøde diktator Kim Jong-Ils søn, Kim Jong-Un, som ventet overtaget magten efter sin far, men han bliver ikke ene om at styre landet.

Ifølge en hemmelig kilde, som nyhedsbureauet Reuters anser som yderst troværdig, er det blevet besluttet at dele magten i tre mellem Kim Jong-Un, hans onkel Jang Song-thaek og militæret.

LÆS OGSÅ

Kilden med tætte bånd til såvel styret i Nordkorea som i Kina har tidligere vist sig at være pålidelig og fortalte tilbage i 2006 Reuters om Nordkoreas første atomprøvesprængning, inden den fandt sted.

Missil var advarsel

Siden nyheden om Kim Jong-Ils død slap ud til omverdenen natten til mandag har der været spekuleret i, hvad der mon vil ske i det forarmede og isolerede land, der teknisk set stadig er i krig med naboerne i Sydkorea.

Kim Jong-Un har fra begyndelsen været udpeget som den store efterfølger, og ifølge Reuters kilde har militæret erklæret sin støtte til ham som led i en tredeling af magten.

At den 65-årige Jang Song-thaek også får en afgørende rolle, er ikke så overraskende. I 2009 udpegede Kim Jong-Il sin svoger til det militære råd, der reelt har truffet alle beslutninger af betydning i Nordkorea.

LÆS OGSÅ

Reuters kilde siger samtidig, at det missil, Nordkorea affyrede mandag, var ment som en advarsel til omverdenen og især USA.

»Man ønskede at sende et klart signal om, at man er i stand til at forsvare sig«, siger kilden til Reuters og fortsætter:

»Men det er usandsynligt, at Nordkorea vil foretage en atomprøvesprængning i nær fremtid, medmindre at man bliver provokeret af USA og Sydkorea«.

FACEBOOK