Strejke truer olieproduktion i Nigeria

Fagforbund truer med at lamme Nigerias vigtige olieindustri i protest mod prisstigninger

Internationalt

Hvis ikke Nigerias regering inden weekenden genindfører en populær støtteordning, der holder benzinpriser nede, vil landets største fagforbund for oliearbejdere lamme den vigtige olieindustri.

Det meddelte fagforbundet Pengassan torsdag efter et møde med præsident Goodluck Jonathan.

Gennemføres strejken, vil Nigerias olie- og gasindustri gå i stå og medføre store indtægtstab for det vestafrikanske land, der også er Afrikas folkerigeste.

Titusinder af nigerianere har i de seneste fire dage demonstreret og strejket i protest mod, at regeringen uden varsel ved nytår lod benzinpriserne stige til over det dobbelte.

Præsidenten siger, at subsidierne er fjernet for at nedbringe statens underskud. Det mener fagforbund dog er helt uacceptabelt, da det rammer landets fattige hårdest.

» Pengassan er tvunget til systematisk at lukke olie- og gasproduktionen ned fra midnat natten til søndag, hvis Nigerias regering ikke efterkommer krav fra befolkningen om at genindføre subsidier«, hedder et i en erklæring fra fagforbundet.

Omfattende protester og strejker mod regeringen har allerede lammet store dele landets finanscentrum Lagos og andre storbyer.

Nigeria producerer cirka to millioner tønder olie om dagen og sender hovedparten til USA, Europa og Asien.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce