Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Medie: Gidseltagere flytter dansker til skib

Det danske gidsel Paul Hagen Thisted er angiveligt flyttet fra land til et kapret skib.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 60-årige danske nødhjælpsarbejder fra Dansk Flygtningehjælp Poul Hagen Thisted og hans 32-årige amerikanske kollega Jessica Buchanan er angiveligt flyttet fra landjorden i Somalia til det kaprede fragtskib, Albedo, der ligger ud for Somalias kyst.

Det skriver den somaliske netavis, Somalia Report, med en pirat som kilde. Den piratgruppe, der har de to gidsler, har indgået en aftale med den pirat, der har kontrollen over det kaprede skib.

LÆS OGSÅ

Ifølge EU Navfors indsats mod somaliske pirater blev fragtskibet kapret den 25. november 2010. Albedo er et containerskib, der sejler under malaysisk flag. Det blev kapret i Det Indiske Ocean 900 sømil øst for Mogadishu.

Ud over de nu fire nødhjælpsarbejderne er der 23 besætningsmedlemmer om bord på det kaprede skib.

Har vist livstegn

Ved at holde gidslerne om bord på et skib, slipper piraterne for at flytte dem rundt hele tiden på land, fordi andre piratgrupper vil stjæle dem. Om bord på det kaprede skib, skulle også befinde sig to spanske nødhjælpsarbejdere.

Det har ikke været muligt, at få bekræftet flytningen af gidslerne fra anden side, og Dansk Flygtningehjælp ønsker søndag aften ikke at kommentere de nye oplysninger.

LÆS OGSÅ

Men tidligere på ugen meddelte organisationen, at der var rapporteret livstegn fra Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan.

»De bliver efter omstændighederne behandlet ordentligt og er ikke syge. De får noget at spise, rent vand og opholder sig i nogle tålelige omgivelser«, sagde Ann Mary Olsen, der er chef for Dansk Flygningehjælps internationale afdeling, onsdag til Ritzau.

Hun kunne ligeledes fortælle, at der i hendes øjne var tale om pålidelige oplysninger fra flere uafhængige kilder i Somalia.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden