Farvel. Jon Huntsman opgiver at blive den næste præsident i Det Hvide Hus. Nu vil han støtte partifællen Mitt Romney.
Foto: Elise Amendola (arkiv)/AP

Farvel. Jon Huntsman opgiver at blive den næste præsident i Det Hvide Hus. Nu vil han støtte partifællen Mitt Romney.

Internationalt

Jon Huntsman trækker sig som kandidat

Republikaneren Jon Huntsman opgiver forsøget på at blive partiets præsidentkandidat og vil nu støtte Romney.

Internationalt

Republikaneren Jon Huntsman vil trække sig fra kampen om at blive partiets præsidentkandidat. Det skriver avisen New York Times, og nyheden bekræftes af en talsmand for Huntsman, der ventes at offentliggøre beslutningen mandag.

Talsmand Tim Miller siger til ABC News, at Huntsman »er stolt af sin kampagne«, men han »ønsker ikke at stå i vejen« for Mitt Romney.

LÆS MERE

Den moderate tidligere guvernør for Utah, der appellerer til samme vælgerskarer som den stenrige forretningsmand og favorit til at udfordre præsident Barack Obama senere i år, Mitt Romney, har kun opnået ringe opbakning ved de hidtidige nomineringsvalg.

Har klaret sig dårligt i målinger
Huntsman har i meningsmålingerne klaret sig dårligt, og det ventes, at han mandag offentligt vil erklære sin støtte til Mitt Romney. Huntsman har indkaldt til et pressemøde mandag formiddag i South Carolina.

Det næste primærvalg finder sted den kommende weekend i South Carolina. En meningsmåling viste i sidste uge, at Jon Huntsman kun stod til at få opbakning fra fire procent af vælgerne i South Carolina.

Ved den første vælgermødeafstemning i Iowa, som Mitt Romney vandt med sølle otte stemmer, sluttede Jon Huntsman på sidstepladsen blandt de mange republikanske håbefulde.

Alle distanceret af Romney

Ved det efterfølgende primærvalg i New Hampshire klarede han sig væsentligt bedre med opbakning fra 17 procent. Men også her måtte Huntsman og de øvrige kandidater se sig distanceret af Mitt Romney, der fik opbakning fra 39 procent af vælgerne.

For bare fire dage siden fejlede kampgejsten ikke noget hos Huntsman.

LÆS OGSÅ

»Vi er klar til South Carolina«, lød det fra Huntsman, som nu må håbe på alligevel at få en periode i Det Hvide Hus. Flere kommentatorer har nævnt ham som en mulig vicepræsidentkandidat såfremt Mitt Romney bliver partiets præsidentkandidat.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden