Farvel. Republikaneren Jon Huntsman - ledsaget af hustruen Mary Kaye - under pressemødet, hvor han forklarede, hvorfor han trækker sig som præsidentkandidat.
Foto: Charles Dharapak/AP

Farvel. Republikaneren Jon Huntsman - ledsaget af hustruen Mary Kaye - under pressemødet, hvor han forklarede, hvorfor han trækker sig som præsidentkandidat.

Internationalt

Huntsman vil ikke være med i 'giftig' valgkamp

Republikaneren Jon Huntsman støtter fremover Mitt Romney, siger han.

Internationalt

Fem kandidater er tilbage i den republikanske dyst om at blive den kandidat, der skal udfordre demokraten Barack Obama ved det amerikanske præsidentvalg i november.

Ved en pressekonference i dag meddelte en af de republikanske outsidere, Jon Huntsman, at han trækker sig fra valgkampen.

Samtidig gav den tidligere Utah-guvernør sin fulde opbakning til Mitt Romney, som ifølge Huntsman er den kandidat, der har den største chance for at slå Obama.

LÆS ARTIKEL

Huntsman advarer om, at det fælles republikanske mål om at genvinde magten i Det Hvide Hus er ved at drukne i 'den politiske diskurs' giftige form'.

»I stedet for at forsøge at fremme det fælles mål ved at tale direkte til vælgerne har valgkampen udviklet sig til negative angreb, som ikke er det amerikanske folk værdigt«, siger den moderate republikaner.

»Hold op med at angribe hinanden og tal i stedet direkte til det amerikanske folk om, hvordan man kan skabe job«, lyder opfordringen fra USA's tidligere ambassadør i Kina til de fem partifæller, der fortsat er tilbage i valgkampen.

Er sakket bagud i meningsmålingerne
Huntsman er sakket bagud i meningsmålingerne og måtte nøjes med en tredjeplads ved primærvalget i New Hampshire i sidste uge, selv om han havde brugt masser af tid og ressourcer på at føre valgkamp i delstaten.

De fem tilbageværende kandidater - Mitt Romney, Ron Paul, Rick Santorum, Newt Gingrich og Rick Perry - mødes natten til tirsdag dansk tid til en tv-transmitteret debat.

Det er den første af to planlagte tv-debatter, inden vælgerne i South Carolina på lørdag skal stemme på deres foretrukne præsidentkandidat.

Exit kan give Romney et lille løft

Huntsmans exit kan vise sig at give favoritten Romney et lille løft i meningsmålingerne forud for afstemningen i South Carolina.

I forvejen er Romney klar favorit efter sine sejre i både Iowa og New Hampshire. I tv-stationen Fox News' seneste landsdækkende måling har han opbakning fra hele 40 procent af de republikanske vælgere.

Nummer to er Rick Santorum, der står til en opbakning på 15 procent, mens Newt Gingrich og Ron Paul følger lige efter med henholdsvis 14 og 13 procent, viser målingen.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden