0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Gregorio Borgia/AP
Foto: Gregorio Borgia/AP

katastrofe. Seks er bekræftet omkommet. Italienske medier skriver, at yderligere et lig er fundet i dag. Det er dog ikke officielt bekræftet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Telefonsamtale afslører: Kaptajn foregav at lede evakuering

Kaptajn på forlist krydstogtskib skal forklare sig for dommer i dag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Problemerne for kaptajnen for det forliste skib Costa Concordia fortsætter med at tårne sig op.

Den italienske avis Corriere della Sera er således kommet i besiddelse af en optagelse af en telefonsamtale mellem kaptajnen og kystvagtmyndigheden.

I samtalen skifter kaptajnen flere gange mening om, hvorvidt han stadig befinder sig på skibet og leder evakueringsindsatsen af de 4.200 personer, der befandt sig på skibet, da det grundstødte sent fredag aften.

Telefonsamtalen finder ifølge avisen sted over midnat. Klokken 00.42 oplyser kaptajnen til kystvagten, at han vurderer, at der er omkring 100 personer tilbage på skibet, som mangler at blive reddet.

»Hvad laver du? Har du forladt de sårede? Kaptajn, det er en ordre. Jeg beordrer dig til at tage tilbage til skibet

»Jeg er i gang med at koordinere det«, siger kaptajnen til kystvagten. Men et øjeblik senere ændrer han forklaring og siger, »Vi har forladt skibet«.

»Har du forladt skibet?«, spørger kystvagten tilbage.

»Nej, nej«, lyder svaret.

Kystvagten siger så, at det er kaptajnens opgave at være på broen og koordinere evakueringen.

LÆS MERE

»Du skal fortælle, hvor mange der mangler at blive evakueret. Om der er mænd, børn og kvinder, og hvor mange i hver kategori«. »Gå om bord«, lyder det vredt fra kystvagten, der fortsætter:

»Hvad laver du? Har du forladt de sårede? Kaptajn, det er en ordre. Jeg beordrer dig til at tage tilbage til skibet. Du siger, du har forladt det. Du skal være på broen. Der er allerede omkomne«

»Hvor mange?«, spørger kaptajnen tilbage.

»Det skal du fortælle mig«, svarer kystvagten, og kaptajnen svarer tilbage:

»Det er fint. Jeg er på vej«.

Ifølge den øvrige del af besætningen kom kaptajnen dog aldrig tilbage, skriver den italienske avis videre.

LÆS ARTIKEL

Den pressede kaptajn skal i dag forklare sig for en dommer. Indtil da sidder han i en overvåget celle, fordi myndighederne frygter, at han kan finde på at gøre skade på sig selv, skriver den italienske avis Corriere Della Sera.

Den offentlige anklager i sagen, Francesco Verusio, betegner ifølge avisen kaptajnens handlinger som »utilgivelige«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden