0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Forlist kæmpeskib tiltrækker nysgerrige turister

Folk kommer langvejs fra med picnickurv og kamera for at se 'Costa Concordia'.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PIER PAOLO CITO/AP
Foto: PIER PAOLO CITO/AP

turistattraktion. »Det er lidt af et syn. Vi tager en bid mad her på klipperne ved krydstogtskibet og så tager vi tilbage til Genoa, for vi skal på arbejde i morgen«, siger Stefano Lagario, der er blandt de mange turister, der strømmer til øen Giglio for at opleve det forliste skib 'Costa Concordia' på nært hold.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et krydstogtskib, der ligger som en gigantisk strandet metalhval lige ud for den italienske vestkyst, er et særsyn.

Det har fået turisterne til at valfarte til øen Giglio ud for Italiens vestkyst, hvor luksuslineren 'Costa Concordia' for 10 dage siden stødte på et klippeskær, tog vand ind og kæntrede, hvilket indtil videre har kostet 13 mennesker livet.

Og et spektakulært syn er det da.

Poolen er tom På få meters afstand kan de tilstrømmende se det 290 meter lange materiel ligge på siden i vandet. En snoet vandrutsjebane fører ned til en swimmingpool på dækket, som tyngekraften har tømt for vand.

Der er tomme liggestole, hvor flere tusinde passagerer fra mange forskellige lande for 10 dage siden lå og nød livet, solen og afslapningen på dækket.

Nu er dækket lodret, og det kører turisterne i flere timer for at se.

FOTO

Børnene måtte bare se 'det nye Titanic'

»Vi ville vise børnene det, fordi det er en historisk begivenhed. Det er ligesom 'Titanic'«, siger Lino Amato til den engelske avis The Telegraph, der har en udsendt medarbejder på stedet.

Han og familien er kørt to timer fra Firenze og har taget færgen fra fastlandet for at nå frem til det yderste af øen Giglio, der gør det ud for første parket til det forliste skib.

Færgen, der sejler i pendulfart mellem fastlandet og Giglio, har haft ti gange så mange turister om bord som på en sædvanlig weekend denne tid på året.

LÆS OGSÅ

En anden turist, Stefano Lagario, var også om bord. Til Daily Mail siger han, at han er kørt knap 400 kilometer for at nå frem.

»For at være ærlig er jeg her, fordi jeg er nysgerrig. Jeg så det i fjernsynet og bestemte mig for at komme ned og se det. Færgen var pakket med turister«, siger Stefano Lagario til Daily Mail:

»Det er lidt af et syn. Vi tager en bid mad her på klipperne ved krydstogtskibet, og så tager vi tilbage til Genoa, for vi skal på arbejde i morgen«, tilføjer han.

LÆS ARTIKEL

FACEBOOK