250 overgreb koster katolsk præst kjolen og seks år i fængsel

En katolsk tysk præst er blevet dømt for at have begået 250 overgreb. Han indrømmer overgreb på tre drenge.

Internationalt

En 46-årig katolsk præst i Tyskland kan se frem til seks år bag tremmer, efter han er blevet dømt for 250 overgreb, som har fundet sted gennem en periode på syv år.

Præsten blev anholdt i juli sidste år, efter han havde misbrugt tre drenge, som var mellem ni og 15 år. Det skriver det tyske medie spiegel.de.

Ifølge retten i den nordtyske by Braunschweig blev en af drengene misbrugt 243 gange i løbet af to år, efter at præsten var blevet venner med drengens mor, da hun blev enke. Det skriver NRK.

Opbyggede forhold til drengs familie Præsten fik på den måde skabt et tæt forhold til drengens familie, og domstolen lagde vægt på, at det var en skærpende omstændighed, at præsten bevidst havde opbygget forholdet for senere at udnytte det.

Mange af overgrebene fandt ifølge tiltalen sted, når drengene var på ferieture med præsten, som ifølge tiltalen havde en rolle som reservefar.

LÆS ARTIKEL

Han var blandt andet til stede ved fødselsdage, hjalp med lektier og rejste på ferier med drengene. Han skal også have taget nøgenbilleder af dem.

Masser af pædofilsager er dukket op
Efter dommen siger repræsentanter fra den tyske kirke, at manden også vil blive dømt efter 'kirkens eget regelsæt'.

Tyskland har været præget af en lang række af sager om pædofili, og der er dukket pædofiliskandaler op i 19 af landets 27 stifter.

Kritikere og aktivister har længe kritiseret Vatikanet for ikke at skride til handling over for de mennesker, der har dækket over de mange overgreb.

Grove tilfælde koster kjolen

Vatikanet har dog meldt ud, at præster, der mistænkes for seksuelle overgreb, skal meldes til 'de civile myndigheder'.

Samtidig har de lavet regler, så paven kan gribe ind og fratage præsterne kjole og krave i særligt grove tilfælde.

I september sidste år mødte pave Benedikt XVI ofre for katolske præsters seksuelle overgreb i Tyskland. Her sagde han ifølge Vatikanet, at har var berørt og dybt rystet over de lidelser, som ofrene har gennemlevet.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden