Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Advarsel. »USA, og præsidenten har gjort det helt klart, ønsker ikke, at Iran skal udvikle kernefysiske våben. Der sætter vi så absolut grænsen«, sig er USA's forsvarsminister, Leon Panetta.
Foto: Evan Vucci/AP

Advarsel. »USA, og præsidenten har gjort det helt klart, ønsker ikke, at Iran skal udvikle kernefysiske våben. Der sætter vi så absolut grænsen«, sig er USA's forsvarsminister, Leon Panetta.

Internationalt

USA: Iran kan udvikle atomvåben på to-tre år

Den amerikanske forsvarsminister siger, at USA aldrig vil tillade det.

Internationalt

Hvis Iran beslutter sig for at udvikle atomvåben, vil det sandsynligvis tage to til tre år at gøre det. Det siger den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta til CBS-programmet 60 Minutes.

»Den gældende opfattelse er, at såfremt Iran beslutter sig for at fremstille atomvåben, så skal landet bruge omkring ét år på at blive i stand til producere en bombe. Derefter vil det tage ét til to år at udvikle et redskab til at fremføre bomben«, siger Panetta.

Institut: Iran har ikke kapaciteten endnu

I sidste uge konkluderede Institute for Science and International Security (ISIS) i en ny rapport, at styret i Teheran ikke har taget endelig beslutning om at udvikle atomvåben.

Og ifølge ISIS har Iran heller ikke kapacitet til at fremstille de nødvendige mængder af beriget uran.

USA har længe stået i spidsen for at indføre strenge sanktioner over for Iran på grund af landets omstridte atomprogram, som menes at tjene ikke-fredelige formål såsom fremstilling af beriget uran til brug i masseødelæggelsesvåben.

Panetta understreger, at USA aldrig vil acceptere, at Iran bliver i stand til at fremstille den slags våben.

»USA, og præsidenten har gjort det helt klart, ønsker ikke, at Iran skal udvikle kernefysiske våben. Der sætter vi så absolut grænsen, og det samme gør israelerne, så her har vi et fælles mål«, siger Panetta

»Vi vil tage alle nødvendige forholdsregler for at standse det«, understreger han.

I weekenden ankom et nyt hold inspektører fra Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) for at kigge nærmere på Irans atomanlæg. Iran påstår, at atomprogrammet udelukkende er af civil karakter, og at landet ikke ønsker at udvikle atomvåben.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce