0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Svensk anklager anker frifindelse i sag om muhammedtegner

Sag om mulige drabsplaner mod svensk muhammedtegner skal for landsretten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
BJORN LINDGREN / SCANPIX (Arkiv)/AP
Foto: BJORN LINDGREN / SCANPIX (Arkiv)/AP

UDSAT. Lars Vilks har tidligere været mål for angreb. Her ses han ved de skader, der skete på hans hjem, da to unge angreb det med brandbomber.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I slutningen af januar frifandt byretten tre mænd for planer om et drab.

Mændene var anklaget for at ville slå kunstneren Lars Vilks ihjel, fordi han har tegnet muslimernes profet Muhammed som en hund.

Jeg synes, den må prøves ved en ny instans.

Men retten i Gøteborg fandt ikke, at der var bevis for nogen planer om at ville myrde tegneren.

Den afgørelse vil anklageren nu anke til landsretten, meddeler vicechefanklager Agnetha Hilding Qvarnström.

Oprindeligt var de tre tiltalt for terrorplaner, men op til byretssagen blev anklagen reduceret til udelukkende at dreje sig om planlagt mord.

LÆS ARTIKEL

»Byretten har i sin dom konstateret, at omstændighederne taler for at de tre tiltalte planlagde at opsøge Lars Vilks på den måde, anklageskriftet beskriver. Samtidig stiller byretten spørgsmål til, om der findes noget alternativ til den beskrivelse«, meddeler Qvarnström.

»Idet der ikke under efterforskningen er fremkommet andre alternativer, end at det faktisk handler om forberedelse til drab anser jeg beviserne for tilstrækkelige til en fældende dom«, finder hun.

Ledte efter muhammedtegner ved kunstudstilling

De tre mistænkes for at ville angribe Lars Vilks ved en kunstudstilling i Gøteborg i september sidste år. Her havde tegneren meddelt, at han ville dukke op. Og under udstillingen i Röda Stens kunsthal var en af de tre mænd flere gange inde for at spørge efter tegneren.

LÆS OGSÅ

Da de tre blev pågrebet af politiet, bar de alle lommeknive. Det udløste dagbøder for overtrædelser af knivloven, da sagen blev behandlet ved byretten i Göteborg. Men tiltalen for planlagt drab fandt retten ikke grundlag for og frifandt trioen.

»Jeg synes, den må prøves ved en ny instans«, konkluderer vicechefanklageren.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter