Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Forhandlinger. Efter dages forsinkelser mødtes de græske regeringsledere i dag for at diskutere de besparelser, der skal redde landets økonomi.
Foto: YIORGOS KARAHALIS/AP

Forhandlinger. Efter dages forsinkelser mødtes de græske regeringsledere i dag for at diskutere de besparelser, der skal redde landets økonomi.

Internationalt

Grækere kaster sig ud i timelange forhandlinger

De økonomiske trængte græske politikere er i gang med et møde, der er blevet udskudt flere gange.

Internationalt

Tidlig fyraften bliver der ikke noget af for Grækenlands ministerpræsident, Lucas Papademos.

Sammen med de øvrige partiledere sidder han til møde om landets økonomiske fremtid. Forhandlingerne begyndte i eftermiddags og ser ud til at trække. Endnu er intet nyt sluppet ud fra forhandlingslokalerne.

De politiske ledere i Grækenland har flere gange udskudt forhandlingerne om de nedskæringer, der skal sikre landet økonomisk hjælp fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

LÆS MERE

Den græske regering har brug for penge inden næste måned, ellers risikerer landet at gå statsbankerot.

EU og IMF har tilbudt Grækenland et lån på over 966 milliarder kroner, hvis Grækenland til gengæld gennemfører nedskæringer i de offentlige budgetter.

De græske politikere har indtil videre ikke kunne enes om en aftale. Flere gange er forhandlingerne blevet udskudt, senest i går.

Valg på vej

Grækenland afholder valg til april, og derfor er politikerne ikke meget for at gennemføre de upoplære nedskæringer.

De græske regeringsledere er blevet enige om at fyre 15.000 offentlige ansatte i løbet af året, men det er ikke nok. EU og IMF kræver, at de privatansatte går 20 procent ned i løn og må give afkald på bonusser ved højtider.

De kommende nedskæringer fik ikke en god modtagelse hos den græske befolkning. Titusinder har demonstreret, og både offentligt og private ansatte strejkede i går.

LÆS MERE

Eurolandenes finansministre mødes i morgen til forhandlinger om situationen i Grækenland.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce