Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

attentat. De indiske myndigheder undersøget den sprængte bil på gaden i New Delhi.
Foto: Mustafa Quraishi/AP

attentat. De indiske myndigheder undersøget den sprængte bil på gaden i New Delhi.

Internationalt

Israel anklager Iran for attentater mod diplomatbiler

To personer meldes såret efter bombeattentat i Indien.

Internationalt

Israels premierminister beskylder Iran for at stå bag angreb på det israelske diplomati i udlandet, som ingen endnu har taget det officielle ansvar for.

Israelske diplomater i Indiens hovedstad, New Delhi, har været udsat for en bombeangreb, og i Georgiens hovedstad, Tbilisi, blev et lignende angreb forhindret.

»Iran står bag disse angreb, og det er den største terroreksportør i verden«, siger premierminister Benjamin Netanyahu ifølge AP.

LÆS MERE

Ifølge den israleske regeringsleder har Israel de seneste måneder forpurret lignende angreb i Azerbaijan, Thailand og andre steder.

»I alle disse tilfælde stod Iran og dets protegé Hizbollah bag disse angreb«, siger Netanyahu.

Hizbollah er en islamisk, væbnet bevægelse i Libanon, der ikke anerkender staten Israel.

To meldt såret
I Indien var bombeangrebet rettet mod en israelsk diplomatbil, der blev sprængt i luften tæt på ambassaden. Ifølge de indiske myndigheder blev chaufføren og ambassadørens kone såret, skriver AP.

I Georgien blev et bombeangreb afværget, fordi chaufføren opdagede en mistænkelig pakke under bilen, der viste sig at indeholde en granat, oplyser talsmand Shota Utiashvili fra det georgiske indenrigsministerium ifølge AP.

Angrebene på Israel finder sted lidt mere end en måned efter, at en iransk atomforsker blev slået ihjel under et attentat i Iran, der beskylder Israel for at stå bag.

LÆS MERE

Israel frygter, at Iran vil udvikle atomvåben, men iranerne fastholder, at de udelukkende udvikler atomenergi til fredelige formål.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce