Exit. Ikke blot har Christian Wulff fået et usædvanligt lån. Han forsøgte også, at få pressen til at lade være med at skrive om det.
Foto: TIMUR EMEK/AP

Exit. Ikke blot har Christian Wulff fået et usædvanligt lån. Han forsøgte også, at få pressen til at lade være med at skrive om det.

Internationalt

Tysk præsident trækker sig efter vennelån

Christian Wulff stopper efter kort tid som forbundspræsident.

Internationalt

Presset mod den tyske forbundspræsident Christian Wulff blev i dag for stort, og den 52-årige præsident træder derfor tilbage.

Det har han her til formiddag meddelt på et pressemøde, hvor han ifølge Der Spiegel stod frem sammen med sin kone foran pressen i få minutter.

De seneste måneder har en skandalesag udviklet sig for Wulff i Tyskland, efter at det kom frem, at han før sin tiltræden som præsident, fik et fordelagtigt lån fra nogle bekendte.

I går krævede anklagere så, at præsidentens immunitet bliver ophævet, så sagen kan undersøges til bunds.

Flere millioner kroner

Lånet, der lå i omegnen af 500.000 euro (3,75 millioner kroner), kom fra en entreprenørs kone, mens han var ministerpræsident i Niedersachsen.

Pengene, der blev udlånt til særligt lave renter, anvendte ægteparret Wulff til at finansiere et huskøb i byen Grossburgwedel.

I starten af januar kom det frem, at Wulff få dage inden undskyldningen ringede til Tysklands største avis, Bild, og dennes chefredaktør, Kai Diekmann, for at forhindre, at avisen bragte historien.

LÆS MERE

Den tyske forbundskansler Angela Merkel ventes senere ligeledes at give en meddelelse til tyskerne. Hun aflyste tidligere i dag et møde med den italienske ministerpræsident, Mario Monti, i Rom.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden