Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Søvndal møder Bahrainminister om dansk fange

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) møder fredag sin kollega fra Bahrain for at kræve svar om fængslet dansker

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) holder i morgen i Tunesiens hovedstad, Tunis, møde med Bahrains udenrigsminister for at kræve svar på, hvad der sker med den sultestrejkende danske menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja.

Søvndal siger til Ritzau, at han allerede i november holdt et to timer langt møde med departementschefen i Bahrains udenrigsministerium med al-Khawajas sag som eneste punkt på dagsordenen.

Siden har han mødt ministeren i Bonn og også fulgt op med en telefonsamtale, ligesom han har løbende kontakt med en anden europæisk udenrigsminister, der også har en statsborger fængslet i Bahrain.

Har gjort, hvad man kan Al-Khawaja skrev tidligere på måneden til Søvndal med bøn om, at han går mere aktivt ind i sagen. I dag fulgte Amnesty International op med en opfordring til ministeren om at få et møde med Bahrains konge, fordi den sultestrejkende al-Khawaja nu er i livsfare.

»I al beskedenhed, jeg synes faktisk, jeg har gjort det, man kan i denne her type sager. Men jeg følger op i morgen«, siger Søvndal.

Han har under sine tidligere kontakter med ministeren og departementschefen fra Bahrain dels fået lovning på, at Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien fik adgang til at besøge danskeren i fængslet. Det er sket.

Har vi stadig en aftale?

Men et andet løfte er endnu ikke opfyldt.

»Vi fik et løfte om, at han ville blive stillet for en civil ret inden udgangen af januar. Nu er vi jo efter udgangen af januar. Derfor har jeg bedt om et møde med ministeren i morgen i Tunesien for at sige til ham: Vi havde en aftale, og jeg vil godt høre, hvordan det går med den aftale«, siger Søvndal.

Han vil på mødet også have sikkerhed for, at den danske ambassadør fortsat har adgang til at besøge al-Khawaja i fængslet.

Søvndal har ikke friske oplysninger om danskerens tilstand. Men han siger, at Bahrains myndigheder selv i en officiel rapport bestilt af kongen har bekræftet, at han har været udsat for tortur i forbindelse med de uroligheder, hvor han blev taget til fange.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden