Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Søvndal kræver dansk Bahrain-fange løsladt

Udenrigsminister Villy Søvndal talte dunder til Bahrain for at få løsladt dansk livstidsfange.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har talt med store bogstaver over for sin bahrainske kollega i sagen om den danske menneskerettighedsforkæmper Abdulhadi al-Khawaja, der siden april sidste år har siddet fængslet i Bahrain efter en demonstration.

Villy Søvndal benyttede mødet i gruppen af Syriens Venner til at gribe fat i Bahrains udenrigsminister, Khaled al-Khalifa. Her krævede Søvndal, at al-Khawaja enten løslades fra sin fængselscelle eller i det mindste bliver stillet for en civil domstol.

Danskeren har fået en livstidsdom for sin åbenlyse modstand mod regimet.

»Jeg har tidligere taget denne alvorlige sag op med udenrigsminister al-Khalifa. Dagens møde var en anledning til at holde al-Khalifa fast på de løfter, han tidligere har givet mig«, siger Villy Søvndal.

LÆS ARTIKEL

Det sker med henvisning til, at Bahrain tidligere har forsikret Danmark om, at den fængslede danske statsborger kunne se en civil dommer inden udgangen af januar. Det er endnu ikke sket.

»Jeg slog fast, at al-Khawaja straks må løslades eller få sin sag prøvet ved en civil domstol, der kan sikre, at alle principper for en retfærdig rettergang bliver overholdt«, siger udenrigsministeren.

Al-Khawaja er gået i sultestrejke i protest over sin livstidsdom, og Amnesty International har opfordret Villy Søvndal til at tage et møde med Bahrains styre.

Det har den danske udenrigsminister tidligere gjort, men al-Khawajas fængselsophold er der altså ikke pillet det mindste ved.

Den danske ambassade i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, aflægger mandag endnu et besøg hos al-Khawaja, der sidder indespærret i Manama.

Livstidsfangen sendte forleden et håndskrevet brev til den danske udenrigsminister, hvori han takkede for den danske støtte, men appellerede til Søvndal om at involvere sig mere i hans sag.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden