Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Kony. Det er Invisible Children, der står bag kampagnen, der skal stoppe krigherren fra Uganda,
Foto: STUART PRICE/AP

Kony. Det er Invisible Children, der står bag kampagnen, der skal stoppe krigherren fra Uganda,

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kony-filmens bagmand er indlagt på psykiatrisk afdeling

Jason Russell gik amok og onanerede på gaden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af personerne bag den verdensberømte YouTube-film om krigsherren Jospeh Kony fra Uganda er blevet tilbageholdt i San Diego for at være beruset og onanere på gaden.

33-årige Jason Russell er nu indlagt på psykiatrisk afdeling, hvor psykiatere skal vurdere hans mentale tilstand, og om han er til fare for sig selv eller andre.

Politiet i San Diego oplyser ifølge nyhedsbeuruet AFP, at Jason Russel kun havde underbukser på og højst sansynligt var påvirket af noget, da de tilbageholdt ham.

Læs også

Jason Russell skulle angiveligt også have udført hærværk på nogle biler.

Politiet rykkede ud, efter de torsdag havde fået flere henvendelser fra offentligheden om en mand, der løb nøgen og skrigende rundt blandt trafikanterne. Da de ankom samarbejde Russel straks med ordensmagten.

Det var politiet, der vurderede, at Russel skulle med på psykiatrisk hospital.

Var udmattet og dehydreret
Direktøren i Invisible Children, der står bag den berømte Kony-film, udtaler, at de seneste ugers pres på Jason Russell førte til episoden i San Diego.

Til TMZ siger direktør Ben Keesey:

»Jason Russel blev desværre indlagt i går (torsdag, red.). Han var dehydreret, udmattet og fejlernæret. Han modtager nu den rette medicinske behandling og er fokuseret på at få det bedre. De sidste to uger har taget hårdt på os alle, særligt Jason (Russel, red.), og det kom til udtryk i den uheldige hændelse«.

Læs også

Læs også

»Jasons passion og arbejde har hjulpet mange mennesker, og vi er knuste over at se ham tumle med dette personlige helbredsproblem«, udtaler direktøren.

Er blevet set af 100 millioner

Invisible Childrens 29 minutter lange video viser, hvordan den berygtede krigsherre Jospeh Kony bruger børnesoldater i sin hær i Uganda. Videoen er blevet set af 100 millioner mennesker verden over og er den video, der er blevet spredt hurtigst over internettet nogensinde.

Kony-videoen har fået en del kritik fra blandt andet Røde Kors og andre internationale nødhjælpsorganisationer.

Kritikken har lydt på, at videoen forsimpler Joseph Konys ugerninger, og at borgerkrigen i Uganda er mere kompleks, end YouTube-filmen giver udtryk for.

En anden kritik, der har været rettet mod organisationen er, at den støtter den ugandiske hær, hvilket Invisible Children afviser.

»Vi forsvarer ikke nogen af de menneskeretsovertrædelser, der er begået af den ugandiske regering eller hær. Ingen af de donerede penge går til Ugandas regering eller andre regeringer«, skriver organisationen, som dog henviser til, at den eneste rigtige måde at »stoppe Kony og beskytte civile« er at samarbejde med de regionale regeringer.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden