Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Dansker sultestrejker til frihed eller døden

Livstidsfængslet dansk statsborger i Bahrain er blevet indlagt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, der er livstidsfængslet i Bahrain, har nu sultestrejket i 52 døgn. Han siger, han vil sultestrejke til friheden eller døden. Fredag aften blev han indlagt på hospitalet.

Hans datter Maryam al-Khawaja er i Danmark og er bekymret for ham.

»Han er villig til at gå så langt, som er nødvendigt. Han tager det meget seriøst, når han siger, at han sultestrejker til friheden eller døden. Det gjorde han meget klart«, siger Maryam al-Khawaja til Ritzau.

Brutalt slået ned Al-Khawaja har siddet fængslet siden en demonstration mod styret i Bahrain i april 2011. Da demonstrationerne mod det sunnimuslimske styre i Bahrain begyndte i februar sidste år, blev de brutalt slået ned af sikkerhedsstyrker.

Fra 1989-2001 har Abdulhadi al- Khawaja boet i Danmark, efter han fik politisk asyl og senere statsborgerskab.

Hans familie besøgte ham lørdag morgen, men fik at vide, at han blev indlagt på hospitalet fredag aften. De har ikke set ham siden sidste lørdag og er bekymret for hans tilstand.

»Det var virkelig slemt i aftes, hvor hans krop var slemt nedbrudt, men han er stabil nu. Problemet er, at helbredet hurtigt kan vende, når man sultestrejker«, siger Maryam al-Khawaja.

Salt er afgørende

Overlæge på Rigshospitalets Ernæringsenhed Jens Korndrup har tidligere ytret sig omkring det at leve i længere tid uden føde.

Overlægen henviser til en nordirsk sag fra 1980'erne, hvor omkring 25 IRA-fanger indledte en sultestrejke. Vand og salt var det eneste, de indtog.

»40 procent af dem var døde efter to en halv måned. Det er noget af det sikreste viden, man har om, hvor længe man kan leve uden mad«, sagde Jens Kondrup.

Specielt salt er vigtig, hvis man i en længere periode ikke har adgang til mad, fordi det binder mineralerne inde i kroppen.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden