Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Datter af sultestrejker slipper ind i Kairo

Menneskerettighedsforkæmperen Maryam Al-Khawaja blev tilbageholdt, men har nu fået lov til at rejse til Kairo.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maryam Al-Khawaja, datter af den sultestrejkende danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, der afsoner en livstidsdom i Bahrain, er endelig kommet ind i Egypten.

Natten til mandag blev hun tilbageholdt i lufthavnen i Kairo af de egyptiske myndigheder, men nu oplyser hun på sin Twitter-profil, at hun er kommet ind i hovedstaden.

»Gæt, hvem der lige kom ind i Egypten? Tak alle sammen for jeres fantastiske støtte«, skriver Maryam Al-Khawaja.

Maryam Al-Khawaja var inviteret til Kairo af den lokale organisation Nazra. Her skulle hun tale om menneskerettigheder og især kvinders rettigheder.

Myndighederne beslaglagde hendes pas, men ville i begyndelsen ikke give en forklaring på tilbageholdelsen.

Maryam Al-Khawaja oplyste dog til Radio24Syv, at kontrolløren i Kairo Lufthavn umiddelbart inden tilbageholdelsen nævnte, at hun er en del af revolutionen i Bahrain, og at hun arbejder for en ngo.

Maryam Al-Khawaja er nuværende chef for internationale kontakter i Bahrain Center for Human Rights, der arbejder på at forbedre menneskerettighederne i Bahrain.

Centeret er stiftet af hendes far, Abdulhadi al-Khawaja, der boede i Danmark fra 1989 til 2001.

Han er tidligere præsident for centret og sidder i dag fængslet i Bahrain, hvor han har sultestrejket i mere end 50 dage for at protestere mod fængslingen.

Hans appelsag skulle have været for retten mandag, men ifølge Amnesty Internationals danske afdeling er sagen blevet udskudt.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden