Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Sultestrejkende aktivist er tæt på at dø

Den fængslede dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja er så svag, at selv drop kun vil holde ham i live i få dage

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den fængslede dansk-bahrainske statsborger Abdulhadi al-Khawaja er efter 57 dages sultestrejke så svag, at han kan dø meget snart.

Det oplyser en af hans advokater, Faten Haddad, til Ritzau til aften.

»Situationen er meget dårlig. Selv hvis han accepterer at få drop, vil han ikke kunne leve mere end en uge, hvis han ikke begynder at spise«, siger hans læge.

Al-Khawaja har tabt 15-16 kilo og vejer nu 51 kilo, siger Faten Haddad.

LÆS OGSÅ

Den sultestrejkende aktivist har afvist at modtage næring via drop og indtager i øjeblikket ikke andet end vand. Han har svært ved at bevæge sig, og hans blodcirkulation er ifølge lægen meget dårlig.

Datteren anholdt

Al-Khawajas datter, Zainab Al-Khawaja, er angiveligt til aften blevet anholdt, efter at hun foran det fængselshospital, hvor hendes far befinder sig, anråbte myndighederne om at løslade hendes far.

Det oplyser menneskeretsorganisationen Bahrain Center for Human Rights på Twitter.

Al-Khawaja er shiamuslim og blev sidste år sammen med andre aktivister idømt livsvarigt fængsel for påståede planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimske Bahrain.

På grund af sin dårlige tilstand blev han i går overført til et fængselshospital for at komme under lægelig observation.

LÆS OGSÅ

Borgerorganisationer på Den Arabiske Halvø opfordrer regeringen i Bahrain til øjeblikkelig at frigive al-Khawaja.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) oplyste tirsdag, at en omfattende diplomatisk indsats er gået i gang for at få Khawaja løsladt.

»Jeg kan af hensyn til sagens løsning ikke oplyse, hvem der støtter os i sagen, men det er aktører, der taler med vægt i regionen«, sagde Søvndal.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden