Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Anholdt Bahrain-datter går også i sultestrejke

Hendes fængslede far er tæt på at dø efter 57 dages sultestrejke.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sagen om den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja griber nu om sig.

Sent i aftes blev hans datter, Zainab Al-Khawaja, anholdt foran det fængselshospital, hvor hendes far befinder sig, og nu har hun besluttet selv at gå i sultestrejke i sympati med sin far.

Det skriver mange af de mennesker, der følger hende på Twitter. Zainab Al-Khawaja er ligesom sin far dansk statsborger og menneskerettighedsaktivist.

På Twitter forlyder det ligeledes, at hun skal blive i arresten indtil lørdag.

LÆS OGSÅ

Torsdag aften kom meldingen om, at den fængslede dansk-bahrainske statsborger Abdulhadi al-Khawaja efter 57 dages sultestrejke er så svag, at han kan dø meget snart.

»Situationen er meget dårlig. Selv hvis han accepterer at få drop, vil han ikke kunne leve mere end en uge, hvis han ikke begynder at spise«, siger hans læge. Al-Khawaja har tabt 15-16 kilo og vejer nu 51 kilo, sagde Faten Haddad torsdag aften.

Aktivisten modtager kun vand

Hun er en af den fængslede Abdulhadi al-Khawaja's advokater.

Den sultestrejkende aktivist har afvist at modtage næring via drop og indtager i øjeblikket ikke andet end vand. Han har svært ved at bevæge sig, og hans blodcirkulation er ifølge lægen meget dårlig.

LÆS ARTIKEL

Al-Khawaja er shiamuslim og blev sidste år sammen med andre aktivister idømt livsvarigt fængsel for påståede planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimske Bahrain.

På grund af sin dårlige tilstand blev han onsdag overført til et fængselshospital for at komme under lægelig observation.

Borgerorganisationer på Den Arabiske Halvø opfordrer regeringen i Bahrain til øjeblikkelig at frigive al-Khawaja. Og for at øge presset på Bahrain planlægges der demonstrationer blandt andet i London.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden