Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Diplomati. Udenrigsminister Villy Søvndal bruger alle diplomatiske kontakter for at få den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja frigivet.
Foto: Lærke Posselt (arkiv)

Diplomati. Udenrigsminister Villy Søvndal bruger alle diplomatiske kontakter for at få den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja frigivet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søvndal: Al-Khawaja får mineraler og vitaminer

Villy Søvndal gør alt, hvad han kan, for at få al-Khawaja udleveret til Danmark.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) bruger alle diplomatiske kontakter for at få dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja frigivet og udleveret til Danmark, skriver dr.dk.

»Jeg har ikke opgivet håbet om, at det lykkes«, siger Villy Søvndal til dr.dk.

Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest over sin fængselsdom, og han har ikke spist noget de sidste 57 dage. Han er idømt fængsel på livsstid for at planlægge at omstyrte kongedømmet i Bahrain.

»Jeg har lige talt med ambassadøren i Riyadh, som har besøgt al-Khawaja i dag, og han modtager nu ud over vand også mineraler og vitaminer, så han får en lille smule næring«, siger Villy Søvndal til dr.dk.

Har arbejdet på sagen fra starten

Villy Søvndal siger, at Udenrigsministeriet har arbejdet på at få løst sagen helt fra starten.

»Jeg har selv haft tre møder med den bahrainske udenrigsminister senest i sidste uge og forsøgt at overtale ham til at finde en mindelig løsning. Desuden bruger vi alle de internationale kontakter, vi har, til at lægge maksimalt pres på den bahrainske regering«, siger Villy Søvndal til dr.dk.

LÆS MERE

Al-Khawajas kamp for menneskerettigheder bliver fulgt af aktivister i hele Bahrain og spredt via videoer og tweets på internettet.

Hans datter Zainab Al-Khawaja deltager også i kampen for menneskerettigheder i landet. Hun blev fængslet i dag, efter at hun i frustration stod og råbte på sin far foran landets indenrigsministerium.

LÆS MERE

»Vi gør alt, hvad vi kan, for at forsøge at få løst den her sag. Og det gør vi selvfølgelig, fordi vi ønsker at hjælpe al-Khawaja. Hans forbrydelse, som ikke er nogen forbrydelse, er, at han kæmper for menneskerettigheder. Og det er noget, der ligger den danske regering meget på sinde, og derfor er det her en vigtig sag, også for den danske regering«, siger Villy Søvndal til dr.dk.

Abdulhadi al-Khawaja blev i dag overført til et andet hospital, fordi hans tilstand var blevet livsstruende. Hans familie har ikke fået lov til at se ham, og de ved ikke, hvordan han har det.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden