Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Udenrigsministeriet om Khawaja: Det haster med at finde en løsning

Dansk ambassadør har besøgt den fængslede aktivist al-Khawaja.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, som sidder fængslet i Bahrain, er stærkt afkræftet og sultestrejker på snart 60. døgn i protest mod styret.

Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien har lørdag besøgt og talt med den fængslede demokratiforkæmper, som er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod landets autoritære regime.

LÆS OGSÅ

»Jeg har netop talt med den danske ambassadør Christian Kønigsfeldt, som har besøgt ham på militærhospitalet«, siger Ole Egberg Mikkelsen, der står i spidsen for Udenrigsministeriets Borgerservice.

»Situationen er uændret: Khawaja er meget svækket og afkræftet efter den lange sultestrejke, og derfor haster det også meget med at finde en løsning. Det arbejder vi i øjeblikket på«, tilføjer Ole Egberg Mikkelsen.

I tæt kontakt med bahrainske myndigheder

Menneskerettighedsaktivisten Khawaja får i øjeblikket kun næring - en blanding af saltvand og sukkeropløsning - gennem et drop.

»Lægerne siger, at det ikke vil være nok til at holde ham i live. Han er i en kritisk fase, og han har stadig behov for at tage føde til sig«, siger hans advokat, Mohamed al-Jishi, til tv-stationen al-Jazeera.

Khawajas familie frygter, at han snart dør.

Derfor gør Danmark også alt, hvad man kan for at få ham på fri fod, lyder det fra Ole Egberg Mikkelsen.

»Vores ambassadør har været i Bahrain de sidste tre uger og er i tæt kontakt med de bahrainske myndigheder«, siger chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice.

»Derudover kører vi en politisk og diplomatisk kampagne, som vores udenrigsminister står i spidsen for, og vi har fået stor støtte til bestræbelserne på at finde en løsning på denne sag«, tilføjer Ole Egberg Mikkelsen.

Fredag deltog flere tusinder i demonstrationer i Bahrain for at kræve Khawaja løsladt.

LÆS MERE

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden