Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Datter: al-Khawaja er viljestærk og vil sultestrejke til døden

Den sultestrejkende demokratiforkæmper stopper ikke sin protest, siger hans datter.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske statsborger og demokratiforkæmper Abdulhadi al-Khawaja, som sidder fængslet på livstid i Bahrain, vil fortsætte sin sultestrejke til døden.

Sådan lyder meldingen fra datteren Zainab, efter at hendes fysisk afkræftede far - som ikke har spist noget i 60 dage - i dag fik afslag på at blive overført til Danmark.

LÆS ARTIKEL

»Jeg tror ikke, at min far vil stoppe sin sultestrejke«, fortæller den 28-årige Zainab al-Khawaja til Ritzau på en telefonlinje fra Bahrains hovedstad, Manama.

»Han er meget viljestærk. Og når han siger noget, så gennemfører han det. Da han talte med os i går, fortalte han, at han fortsætter sin sultestrejke. Han sagde også, at hvis han dør, vil han dø med værdighed«, tilføjer hun.

Abdulhadi al-Khawaja, som har boet i Danmark gennem en årrække, afsoner en livstidsdom i Bahrain for at kræve demokrati i kongedømmet.

LÆS ANALYSE

I dag meddelte det højtstående retslige råd i Golfstaten, at aktivisten ikke blive løsladt og overført til Danmark, som den danske regering ellers har anmodet om.

»Det er vi dybt skuffede over. Vi er dybt skuffede over vores regime, som dræber og fængsler folk, og har gjort det i lang tid«, siger Zainab al-Khawaja.

»Disse seneste nyheder beviser endnu engang, at diktaturet i Bahrain er ligeglad med folket i Bahrain, herunder min far. Vi er meget bekymrede for min fars liv. Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske nu«, tilføjer hun.

Lød meget afkræftet i telefonen

Familien til Abdulhadi al-Khawaja talte lørdag med ham over telefonen, hvor han lød særdeles afkræftet.

»Han kunne knapt nok tale. Han talte som en mand, der var lige ved at dø. Hvis det var hans tilstand i går, er den endnu dårligere i dag«, siger Zainab, som også selv har boet i Danmark gennem flere år i sin opvækst.

De pårørende til Khawaja forsøgte søndag at besøge ham på det militærhospital, hvor han befinder sig. Men de blev nægtet adgang.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har de seneste dage sagt, at der var lagt et massivt diplomatisk pres på Bahrain for at få demokratiforkæmperen løsladt.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden