Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Bahrainsk nyhedsbureau: Al-Khawajas lever er under hårdt pres

Menneskerettighedsforkæmperen Abdulhadi al-Khawaja har fået fedtlever af at sultestrejke, men er ellers klar.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De indre organer er under hårdt pres hos den sultende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja. Undersøgelser viser ifølge det nationale nyhedsbureau Bahrain News Agency, at den fængslede menneskerettighedsforkæmper har udviklet fedtlever.

Fedtleveren er opstået, fordi kroppen holder sig i live ved at omdanne fedtvæv til energi, og det kan være ganske kritisk, fortæller professor i klinisk ernæring ved Rigshospitalet, Jens Kondrup.

»Vi ser det ved pludselig, kraftig afmagring. Processen går kun, så længe der er fedt på kroppen. I det øjeblik der ikke er mere fedt, begynder kroppen at omdanne muskler til energi, og det gør kroppen først i sidste øjeblik for at overleve«, siger Jens Kondrup.

Dansk læge skal have undersøgt ham Undersøgelser af hjernen, brystkasse og lunger samt skanninger af de indre organer viser ingen direkte tegn på sultestrejken, som har varet i mere end 60 dage, skriver nyhedsbureauet.

Undersøgelserne er angiveligt foretaget af to udenlandske læger, hvoraf den ene er dansk.

Bureauet skriver videre, at Abdulhadi al-Khawaja både kommunikerede »sammenhængende« og var »velorienteret« om tid og sted. Han var heller ikke svimmel eller så dobbelt, og det er ifølge Jens Kondrup et godt tegn.

»At han ikke har problemer med synet er et meget godt tegn på, at kroppen trods alt fungerer. Hvor længe, han kan holde, afhænger af, hvordan han tager imod den væske med vitaminer og mineraler, som han får«, siger Jens Kondrup.

Chefanklager: Vi går langt for at holde ham i live

Myndighederne i Bahrain har tidligere oplyst, at han både drikker vand og får væske via drop. Ifølge chefanklager Abdulrahman Al Sayed er Bahrain villig til at gå langt for at holde ham i live.

»Han modtager lægehjælp af høj kvalitet døgnet rundt for at eliminere enhver risiko ved den beslutning han har truffet om at sultestrejke«.

»Og anklagemyndigheden vil ikke tøve med at tage alle forholdsregler for at holde ham i live, fordi han er en statsborger i Bahrain og derfor nyder visse menneskerettigheder«, lyder det fra Abdulrahman Al Sayed i artiklen.

Abdulhadi al-Khawaja er dømt til fængsel på livstid for at forsøge at ændre Bahrain fra kongedømme til republik.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden