Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Al-Khawaja får nu drop: Tæt på koma

Den sultestrejkende dansk-bahrainers helbredssituation er forværret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den sultestrejkende dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawajas tilstand er forværret, og han risikerer at gå i snarligt koma.

Han får i øjeblikket drop, selvom han hele tiden har nægtet at indtage andet end rent vand.

Det oplyser hans datter, Maryam al-Khawaja, på Twitter, efter at familien lige har været i kontakt med ham.

»Han har netop ringet til sin familie og fortalt, at han hans helbredssituation er forværret, og at han har fået at vide, at han måske vil gå ind i et koma. Desuden har han fået indlagt et drop«, skriver Maryam al-Khawaja.

LÆS ARTIKEL

Abdulhadi al-Khawaja har nægtet at indtage føde i mere end to måneder, og familien frygter, at sultestrejken vil koste ham livet, da den tærer hårdt på hans fysik.

Han har blandt andet tabt sig 10 kilo og udviklet fedtlever. Tidligere har han sagt, at han sultestrejker "til frihed eller døden".

Intet nyt om udlevering
I eftermiddag oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau, at der ikke er noget nyt i sagen omkring Abdulhadi al-Khawaja's udlevering til Danmark.

Dermed er der stadig ikke noget politisk gennembrud i sagen. Danmark har gennem at brev fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF) søgt om at få overført al-Khawaja til Danmark, hvor han har delt statsborgerskab.

Danmarks ambassadør på besøg

Den sultestrejkende aktivist fik tirsdag aften besøg af Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt.

»Besøget var af cirka 20 minutters varighed på det militærhospital, hvor han ligger. De talte sammen og drøftede sagens status og al-Khawajas helbred«, har Ole Egberg Mikkelsen tidligere fortalt til Ritzau.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden